LSA-t hogy lehet kivonni a növényi magból, a Hajnalkából? (ez legális. )
Szóval megtisztítani a felesleges anyagoktól, szóval csak az aktív összetevő legyen. Az aromák, kötőanyagok meg mit tudom én mik vannak a tabiban.:D
Illetve ezt lehet valahogy kristályosítani v csak nagyon finom por formájába lehet alakítani?
Nem, mert az összetevők nem erre valóak. :D :D
Ki akarom szűrni azokat..:D ötlet ?
Pedig ez a módja...
Meghámozod, aztán megeszed.
Ki tudod nyerni belőle az lsa-t, de nem sok értelme van, egy mag elég keveset tartalmaz, így jól adagolható.
Külömböző szerves oldószerek segítségével kinyerhető, de az oldószer visszamaradhat, ez ártalomcsökkentés szempontjából nem kedvező.
Koncentrált formában nehéz megállapítani a mennyiségét és az adagolás is nehézkes.
A természet így adta, szerintem így próbálkozz...
Értem. Szóval meghámozom és ha valami géppel finom porrá alakítom, az baj ?
Nyilván nem fogyasztható orron keresztül.
Felszívni nagyon hülye ötlet lenne.. :D igen, megpucolod (de nem muszáj, bár kis hasfájással jár akkor) ledarálod, bele a Danone-ba és kész :D
Azt hiszem 100db kell belőle minimum, hogy jó hatása legyen, nem igazán emlékszem már.
élménybeszámolót írj!:D
Nem értem miért akarsz mindenáron port belőle...
Nem is hallottam olyat, hogy valaki így állította volna elő.
De ha mindenáron, akkor...
...így próbálkoznék:
Kioldanám a hatóanyagot.
Erre több megoldás is létezik, mint említettem, ott a szerves oldószeres. Ilyet nem csináltam még, a fentebb említett dolog miatt, bár ez a leggyorsabb mód.
Szóval szerezz valami oldószert. A sebbenzint ajánlom. Acetonnal is kísérletezhetsz, de az reakcióba léphet az lsa-val, sőt bármilyen klór tartalmú oldószer képes erre.
Nah, véletlenül elküldtem... :-S
Szóval ledarálod a magokat minél finomabbra, kioldás után leszűröd, majd tovább párologtatod, hő és fény ne érje. Ha elég ideig hagyod állni, párologni, talán lehet belőle por.
Más megoldás:
Ledarálod, egy üvegbe desztillált vizet raksz (csapvíz a klórtartalom miatt nem megfelelő), 200 maghoz kb 2 litert, de lehet kicsit több is. Rakj bele citromlevet, kb 5 csepp elég, de nem baj, ha 1-2 cseppel több, ez az oldáshoz kell, majd öntsd bele a darálékot. Állandó hideg helyen (hűtőszekrény), hagyd egy napig, 1-2 óránként rázd össze. Ezután szűrd le, a kapott lötty már fogyasztható, a rossz ízt elnyomhatod mondjuk szörppel. A folyamat teljes ideje alatt óvd a fénytől a cuccot.
Mivel neked por állagú kell, ezért javaslom, párologtasd, míg csak szárazanyag marad, nem tudom mi lesz belőle, de hátha sikerül.
Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!