Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha a pezsgősöveg szájába...

Ha a pezsgősöveg szájába teszek egy kanalat, akkor tényleg nem megy ki a buborék?

Figyelt kérdés
És ha igen, miért?
2013. dec. 27. 16:41
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2013. dec. 27. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
66%
Esetleg akkor lehet igaz, ha a pezsgö olvasta ezt a babonát - nem értem, ilyen hülyeséget hogy lehet elhinni?!?!?!
2013. dec. 27. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Vicces :)

Ez egy ősi kacsa.

A válasz az, hogy nem. Mégpedig azért nem, mert a CO2 mérete sokkal kisebb, mint a kanál által meghagyott rés, ott ki tud jönni.


További pezsgős tévhitek:

- Ha nem pukkan, megromlott. Nem nehéz kibontani úgy egy pezsgőt, hogy az ne pukkanjon.

- A pezsgőből kiskanállal ki szokták keverni a pezsgőt. :( Akkor miért nem iszik inkább az ilyen ember könnyedebben dúsított vagy gyöngyöző bort. Ott van a finom Cucc a Bolyki pincészettől, Pannonhalmi Salve, Légi Ottó Boglárkája, Gere Comis bora. Vagy igyon egy finom gyümölcsös, vagy könnyed bort: Egy muscat ottonelt, egy chardonnayt, egy sauvignon blancot, vagy egy testesebb olaszrizlinget, juhfarkot Somlóról.

- A pezsgős pohár nagyon vékony és hosszú. Ebben a pohárban az illatok nem ülnek meg eléggé, de valamennyire érződnek. Kóstoláskor az ízek nem bontakoznak ki eléggé, néha még a buborékok is az orrunkba juthatnak, ami nagyon kellemetlen.

- A pezsgős pohárnak a széles kehely a legjobb. Azt, hogy ilyen pohárból nem érzed a pezsgő illatát, már csak az űbereli, hogy ebből rendesen inni sem lehet, hanem szívni, majdnem szürcsölni kell belőle a pezsgőt, amitől a bubik nem pezsegnek, hanem szétesnek és ez a pezsgő ízét teszi tönkre.

- A pezsgőt jég hidegre kell hűteni. Ha túl hideg, nem érezni az ízét és nincsenek meg az illatai, erősen savas érzetet kelt. A pezsgő pince hidegen 16-17°C a legízletesebb. Mások azt mondják, hogy az alkohol fokkal megegyező hms-re hűtsük be. A rossz pezsgőket szokták jéghidegre behűteni, hogy ne érződjön a rossz íze.

- A pezsgőnél az extra dry a legszárazabb. 3 szárazabb kategória van még alatta: Brut / Extra Brut / Brut Nature.

2013. dec. 27. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!