Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi történne ha a naprendszerün...

Mi történne ha a naprendszerünkön áthaladna egy fekete lyuk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nem lehetséges, bár sose lehet tudni.

A földről lehetne látni egy fekete pontot, vagy a tér eltorzulását?, mert a fekete lyuk teret és időt görbít.

Meghalnánk, vagy nem? és mit látnánk pontosan?

Mit éreznénk a közelében, változna a környezet?

Egyszerűen atomjaira bontana mindent?

2013. nov. 21. 14:55
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igazából nem is attól rettegek, hogy a közelbe kerül egy, mert ezt sejtettem eddig is, hogy nem igen lehetséges, hanem a fekete lyuk kinézetétől félek, ránézek erre a képre és félelmet érzek [link] de nem tudom miért. Nagyon ijesztő jelenség.
2013. nov. 21. 20:22
 12/21 anonim ***** válasza:

Megszórná meteorokkal a Naprendszert, aztán átlépve a határát összekócolná a bolygók és a csillag keringését, majd beszippant mindent ami az útjába kerül.

De egyenlőre nincs a láthatáron belül.

2013. nov. 21. 21:09
 13/21 anonim válasza:
0%
a kissebb fekete lyukak általában veszélyesebbek mint a nagyok mert sokkal nagyobb a gravitációs erejük
2013. dec. 12. 21:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Most komolyan: miért 0%-ot kaptam a 7-es válaszomra? Kur­vára igaz, amit írtam.
2013. dec. 13. 00:21
 15/21 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz dolgok történnének

Egy érdekes csillagászati cikket olvastam erről angolul, a lényege ez volt:

Lényegében jó sokáig fel sem tűnne ha felénk tartana egy. Először max az üstökösök szaporodnának meg az égen, ez lenne az egyik baljós jl, ugyanis a gravitációs hatás miatt a Naprendszer széléről üstökösöket térítene/hajítana a belseje felé. Aztán még közelebb jönne, ekkor már következtetni lehetne a veszélyre a Plútó körüli pálya környékén lévő kisbolygók pályájának eltéréséből, de semmit sem lehetne látni belőle.

Kb. a Jupiterhez kellene elérnie, mikor látni lehetne. Fényesen magábaszippantaná a bolygó gázát, és a "fekete lencsét" is látni lehetne, gondolom távcsővel. Ekkor azonban nem a látvány lenne a legfőbb gondunk: már ilyen távolságból is olyan hatással lenne ránk, hogy egyre erősödő földrengések és vulkánkitörések kezdenének rombolni világszerte-a keringési pályánk módosítása miatt.

És jön még közelebb, és ugyan még mindig nagyon távol van, és nem szippant be, de a Föld hamarosan lakhatatlanná válik az extém rengésektől és a lávatengertől.

ztán 3 eset lehetséges: vagy parittyaszerűen kilökődünk az űrbe, vagy a nap felé, vagy pedig a Nap és a lyuk gravitációs huza-vonája miatt egyszerűen letépné a légkört, földköpenyt meg mindent és Földünk széttépődne.

Aztán a Nappal is elbánna... Kicsi a bors, de k... erős!!! :)

2013. dec. 19. 00:52
 16/21 A kérdező kommentje:

Na ilyen válaszokat kérek, mint amit az utolsó írt. Szóval mindenképpen meghalnánk.

Azt hogy kéne elképzelni, hogy kilökődnénk a világűrbe? Egyszer csak azt látnánk, hogy más égitestek vannak fölöttünk és elsötétülne az ég?

Szabad szemmel látható lenne a lyuk az égen?

2013. dec. 19. 14:13
 17/21 anonim ***** válasza:

Hát figyelj kedves Kérdező én tudok mutatni egy filmet a fekete lyukakról,

http://www.youtube.com/watch?v=QUMt0JuuKTg .(az is ebbe van hogy a Tejút rendszer közepébe van egy Szupernehéz Fekete Lyuk)

De a kisebb fekete lyukak lehetnek akkorák mint a tű hegye.Annak csak annyi a veszélye ha belenyúlsz beszív, de az biztos hogy nincs ilyen a mi naprendszerünkbe,ha lett volna már észrevettük volna,mert a naprendszerünket körbeveszi egy csomó aszteroida/kisbolygó (innen erednek a meteorok/üstökösök) ha egy ezen áthaladna már egy csomó "követ" beszívna. Ha ez mégis valahogy megtörténne akkor először a nagyobb bolygók(lásd :Neptunusz,Uránusz,Szaturnusz,és a Jupitert) is légkörét is elkezdené beszívni akkor lenne jó 9-12 évünk még,vagy lehet 30 is.Mivel minél nagyobb egy fekete lyuk annál gyorsabban szível dolgokat.

2014. márc. 1. 14:27
 18/21 anonim ***** válasza:

E filmben szerintem mindenre választ kapsz,ha nem ezt az oldalt nézd meg: [link]

ez egy könyv,nekem megvan igaziba,de ebbe leírja a :"MILYENNEK LÁTJUK A VILÁGEGYETEMET?;TÉR ÉS IDŐ;A TÁGULÓ VILÁGEGYETEM;A HATÁROZATLANSÁGI ELV;ELEMI RÉSZECSKÉK ÉS A TERMÉSZET ERŐI;FEKETE LYUKAK;NEM IS OLYAN FEKETÉK AZOK A LYUKAK;A VILÁGEGYETEM EREDETE ÉS SORSA;MERRE HALAD AZ IDŐ;A FIZIKA EGYESÍTÉSE;ÖSSZEGZÉS. Amit most fejezetcímek a könyvből. A könyv címe :AZ IDŐ RÖVID TÖRTÉNETE. :) remélem tetszeni fog :)

2014. márc. 1. 14:48
 19/21 anonim ***** válasza:
így látnád hogy elnyeli a napot: [link]
2014. márc. 1. 14:55
 20/21 anonim ***** válasza:

hát azt nem tudom pontosan hogy kellene elképzelni ha kilökődünk... szerintem lehetetlen ezt elképzelni, fogalmam nincs.

a fekete lyukat sztem max akkor láthatod ha valamit elnyel éppen, az elnyelődő anyagot hevíti fel.

de amúgy tök fekete. épp ezért fekete lyuk. na meg következtetni lehetne mert "lencsézne"

2014. márc. 2. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!