Sűrűség! (? )

Figyelt kérdés

m=0.6075 kg

V=67.5 cm3

mekkora sűrűsége???

2013. nov. 15. 08:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi a sűrűség mértékegysége? g/cm3. Vagyis a tömeg osztva a térfogattal. A feladatban a tömeg kg-ban van megadva, arra figyelj. Át kell váltani grammba.
2013. nov. 15. 08:35
 2/7 2xSü ***** válasza:
(Egy apró pontosítás. A sűrűség SI mértékegysége a kg/m^3.)
2013. nov. 15. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Sceptic: "Mi a sűrűség mértékegysége? g/cm3. Vagyis a tömeg osztva a térfogattal."

Nem. Ez a válasz hiányos is és logikailag sem jó: ugyanis a sűrűség dimenziója [tömeg / térfogat]. Vagyis a dimenzióból következik a mértékegysége (nem pedig fordítva: a mértékegységből a dimenzió, amit te írtál), amit szabadon választhatunk meg.

Ezért akár kg/cm3-ben is megadhatő a válasz (és még sok egyéb mértékegységben), nemcsak g/cm3-ben :).

2013. nov. 15. 14:33
 4/7 anonim ***** válasza:

fanyúl, nem akarok kötözködni, de ezen a szinten a mértékegységből való kiindulás tökéletes. Lehet, hogy nem teljesen egzakt, de amikor a kérdés megoldása egy háromváltozós egyenlet, felesleges ilyen apróságokba "belekötni".

G.

2013. nov. 15. 16:53
 5/7 anonim ***** válasza:
2013. nov. 15. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem is fölösleges volt belémkötnöd Géniusz, ugye érzed eme mondat "élét" :).

Nem belekötöttem, hanem kiigazítottam. A logika és szemlélet pedig legalább olyan fontos, mint a tudás. Ezért azt gondolom, nem tapasztaltál még eleget, főleg annyit nem, hogy engem nyilvánosan minősítsél.

Jobban jársz, ha nem kezdesz ki velem, mert téged is szét foglak szívatni, mint azokat, akik valaha belém kötöttek :).

2013. nov. 15. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Le nem akarsz lőni, mert nem vagyok veled egy véleményen?

G.

2013. nov. 15. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!