Melyik számológépet ajánlod?
Most vagyok 11.osztályos, és elromlott az Olympia LCD-8110 számológépem. Egy újat szeretnék venni, de olyat, ami egyetemre is jó lesz. Gyógyszerész szeretnék lenni, oda talán nem kell annyi matek, mint a fizika szakra.
Fontos lenne, hogy a másodfokú egyenleteket megoldja, úgy, hogy az A, B és C értékeket adom meg. Nem arról van szó, hogy nem vagyok képes megjegyezni azt az egyszerű képletet, hanem eléggé gyakran találkozom a másodfokú egyenletekkel a kémiai feladatokban. A pH a kedvencem, és abban rengetegszer van. Meg matekban is előfordul. Néha már a falra mászok a minuszbépluszminuszgyökalattbénégyzetnimusznégyácéperkettőá-tól. :D Nem lustaságról lenne szó, hanem arról, hogy tényleg szükségét érzem.
Az egyik osztálytársamnak olyanja van, amibe be lehet írni az emeletes törteket is. Eélg praktikus gép, de azért szeretném kikérni a véleményeteket. Hosszú távon gondolkodom, és a természettudományok híve/művelője vagyok - igaz még alapszinten, de szeretnék egy olyan gépet, amit sokrétűen lehet használni.
Melyik az a tudományos számológép, ami nem is olyan drága, és megbízható márka? A mostani gépem már rászolgált, már 7-osztálytól (kisgimi) máig használtam napi szinten. Az egyik négybetűs boltban vettem, potom pénzért :D A neten elég drágán van fent. Sajnos nem árulnak már olyat.
Gopndolom, ha veszek egy számológépet, és az minőségi, akkor azzal az idők végezetéig lehet dolgozni.
A mostani kijelzője halvány néha, pedig cseréltem elemet benne, vagy kétszer... Ha elkapja a grand mal, akkor majdnem mindegyik LCD "egysége" fekete színű.
17F
Én egy CASIO fx-570 ES -t használok és mindazt tudja amire szükséged van, (Törtek, egyenlet (harmadfokúig), egyenletrendszer, komplex szám, vektor, stb)
Most, úgy látom a PLUSZ változatát árulják, 7500 Ft körüli áron.
Hello!
Köszi a választ!
Ezt a gépet mondod, ugye?
Van valakinek még tapasztalata ezzel a számológéppel?
Az egy nagyon jó gép, amit az első mond. Szinte mindent tud, amit egy számológépnek tudnia kell.
Tényleg jó minőségű, és nagyon sok funkciót tud, a számrendszer-váltástól a függvény differenciálás/integrálásig, számol törtekkel, komplex számokkal, vektorokkal, mátrixokkal, n. hatvány, logaritmus. Egyenletet is old (ha jól tudom) meg még egy csomó mindent, amiről fogalmam sincs ... :D
(igazából öcsémnek van egy hasonló vagy ugyan ilyen, nem tudom pontosan, én még nem túl sokat használtam)
Cserébe viszont nem túl olcsó, de ha sokat számolsz géppel, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!