Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerintetek a pszichológia és...

Szerintetek a pszichológia és pszichiátria, valós tudomány?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert sok embernek van problémája...De viszont sok helyen megfordultam és mindig más diagnózist kaptam:)!Egyszerűen nincs kézzel fogható bizonyítékuk,mint pl:a lábtörésnél!így az elhangzott szavak alapján játszák az "istent"?Tény,hogy vannak valós klinikai esetek is!De láttam,hogy sok embernek mossák az agyát,így már ő is zöldség lesz és be is bizonyítják,hogy csak rá kell nézni!Mert "gyógyszerre"-melléhatásokkal ismét gyógyszert írnak fel és így tovább!Így ez az áltudományt nem lehet megfékezni,hisz legális drogokkal tömik az embert!Persze így lejmolják a Tb.-t is.A gyógyszer gyárosok meg milliárdosokká vállnak!Csak én látom ezt?A reklámokból is ez a szenny jön,"ha nincs semmi bajod,akkor is szedd,mert különben bajod lesz">Igen,hogy rászokik az ember és mehet dilidokihoz,vagy a melléhatás miatt,vagy a megvonás miatt!Bárkit belehet "gyűjteni",hisz kinek nics gondja-baja!Lásd Gyakori kérdések.hu:)!

2013. okt. 12. 09:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha az etológia, az állatok viselkedésével foglalkozó szakterület- tudománynak számít, akkor értelemszerűen az emberek viselkedésével foglalkozó is. Más kérdés, hogy egyesek sajnát önző céljaik miatt áltudományos eszközöket használnak, de az nem a tudomány hibája, ha az emberek megerőszakolják.
2013. okt. 12. 09:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Igazad van!Na de találkoztam egy régi módi 80 éves tatával,aki belemerült a bor fejtegetésbe:).Egyszerűen bepiált.A rokonság kihívta a mentőket,hogy mi a baja?Bedobták a detoxba és másnap a pszichiátria tárt karokkal várta!Mert másnapos volt és remegett stb..Élből rákenték hogy alkoholista és egy szatyor gyógyszert kapott!Szerencsétlen kis öreg ott sírdogált,hogy ott a több száz liter bora és egy kortyot se ihat,mert az "istenek" megtiltották neki!Inkább szedje 80 évesen a tablettákat!Kész röhej!!!Pl:az addiktólógia mennyit kaszálna már,ha bemennének a kocsmákba a tudóskodók egy szondával?Kész,alkesz irány a diliház,elvonókúra agymosás,tabletták!És ezeket be is regisztrálják,hogy alkoholista,miközben csak a melóban elfáradt és jól esik neki az az egy-két sör.Itt az a rengeteg válás is,az apukák általában sz@rul jönnek ki!Ha ezt elmondja egy dilidokinak,kapja a receptet és bele került az ördögi körbe!Na most én milyen tünetet produkáltam?:)

"akkor értelemszerűen az emberek viselkedésével foglalkozó is."!Nem lenne ésszerűbb az embert békén hagyni?Ha ennyire okosak,akkor a dilidokik a kollégájuk agyában turkáljanak és onnan állapítsák meg a kitalált betegségeket!!!!

2013. okt. 12. 09:56
 3/10 Vree ***** válasza:
100%

Jajistenem, szegény öreg bácsi meg kocsmázó, hogy nem ihat, el ne sírjam magam...

Pszichiáterhez saját döntés alapján megy az ember, VAGY ha a barátok/rokonok kihívják. A fenti esetben a rokonokra pipulj be, ne az orvosokra. A pszichiáter nem "gondolatrendőrség" aki jön és elvisz, ha nem mész hozzá önként ő se tud "bántani", nincs semmiféle jogi alaja rá, meg minek is kezelne önként.

Hogy a TV-ben megy a gyógyszerreklám az meg sima kapitalizmus: mindenki úgy reklámozza magát ahogy akarja. Ezért látod a mosolygó MegDobálszos ügyfeleket akiknek nem lett a kajától tanksegge, meg az új kozmódiszket ami CSAK MOST 10 percig kapható mindennap stb. Ennek azonban a pszichiátriához vajmi kevés köze.

Az más téma hogy én se vagyok oda a Mo.-i terapeuták felkészültségéért, a legtöbbjük akivel találkoztam úgy nézett ki mintha nekik lenne inkább szükségük kezelésre.

Kézzelfogható bizonyítékról meg annyit, hogy a lábtörés jó marha egyértelmű, de az is az, amikor Mari néni az epilepsziától rángatózik. De legyél huzamosabb kapcsolatban hazánk orvosaival huzamosabb ideig valami kevésbé direkt problémával (legyen mondjuk, egy inkontinencia, vizelet-visszatartás, erre időskorodra jó esélyed van) és te is megtapasztalod az "5 orvos, 5 diagnózis" jelenséget.

2013. okt. 12. 10:27
 4/10 A kérdező kommentje:

Vree

Neked is igazad van részben,mert ha rokonság,vagy egy "jóakarója" ráhívja a mentőt,mert bekattant a tablettáktól,vagy csak leordibálja a kutya fejét,hogy nyughass már...ezeket élből a zárt osztályra viszik,hisz már be van regisztrálva,mert megbotlott egyszer-kétszer!És olyan erős nyugtatókat kap,hogy beszélni se tud.De viszont nagyon is szívesen kezeli önként a Tb-s alanyokat,hisz nem ember számba veszik,hanem csak egy adatkupacról van szó.Jön másnap egy másik doki,újabb tünetek,mert már a tekintete is üres és alakul a zöldséggé válás!

Az epilepszia,meg a látványos nyavaják azok rendben vannak,hogy segítségre szorulnak...Az öt orvos öt diagnózisról beszélek.Mert én ezt eljátszottam:)!

A kapitalista témát most hanyagolom!De te legalább látsz is nem csak nézel! Nekem muszáj volt dilidokihoz mászkálnom,mert melanóma miatt kezeltek!Rávésték a papírra hogy havi kontroll,mert súlyos depis lehetek tőle:)!Megkérdeztem a dilidokitól,hogy az meg mi?:)Elröhögte magát,de azért írkálja a recepteket szorgalmasan:).Én meg ugyan ki nem váltom!

2013. okt. 12. 11:09
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Láttál te már élőben pszichiátert?

Hallottam már róluk előítéleteket és tévképeket, de ez a kérdés a pszichiátriautálat állatorvosi lova.

2013. okt. 12. 11:50
 6/10 A kérdező kommentje:
Túl sokat is láttam!Az egyik rendelésnél szabin volt az én dilidokim és remegősök közt tudtak fogadni az addiktológián.Ki van írva,hogy a kórház területén tilos a dohányzás!Ő bent bagózott a rendelőbe:)...Na most,hogy ennek mit mondjak?-Semmit!Csak hogy megjelentem a havi kontrolon!Írta kódokat a diagnózisokat,jelenleg abszisztens,vagy mi a bánat.írta az alkesz gyógyszereket...Nesze nekem,hú de jó, alkesz lettem egy perc alatt:)!Mert benne van a központi gépen ez az elcseszett diagnózis!Ezért mondom,hogy ez nem orvos tudomány!Mentem a következő hónapban az eredeti dokihoz,hogy valamit csináljon már,mert mi ez?Sajnos semmit nem tehet...Remek!Még 6 hónap van vissza a melanóma miatti kontrolozásokból és a büdös életbe ne lássak többet egy dilidokit se már:)!!!
2013. okt. 12. 12:24
 7/10 Fera87 válasza:
29%

Én nem nevezném tudománynak, hiszen ha utána jár valaki és megnézi min alapszik, akkor rájöhet, hogy véleményeken és nem tudományos alapokon áll.

a neten találtam ebben a témában olvasnivalókat és videókat. Ha van kedved olvasgasd ezeket: [link]

Ha akarod megkeresem a vidók likjét is.

2013. okt. 14. 12:00
 8/10 A kérdező kommentje:

Fera87

Jé,te is látod amit én:)!Csak sajnos ez nem vicces,ez a gond!Mert valakire ráfogják,hogy kényszer kezelésre szorul,pedig csak a dilidoki baxta fel agyilag és már mehet is a kísérleti osztályra!Ezeket perelni se lehet,mert telenyomják "vegyszerekkel" és ott a bizonyíték!Hogy tényleg bevizel,taknya-nyála egyben van!Láttad a filmet?Tegnap néztem meg!Van egy igazi Hollywodi,a "Mellékhatások",na meg egy leleplező dokumentum film.:"pszichiátria a halálipar"!Nagyon brutális,de ez tény és saját szemmel is láttam!Pl:a bolondok királyai-az ápolók,a 90 éves tatát rongyossá verték.Kérdem ez mire volt jó?"Mert nem bír magával"!Szerencsétlen csak talpra akart állni és valami szemetet dobott a kukába a pelenkájában.Be injekciózták és lekötözték!Mondom ezt próbáld meg velem is!!!!Mert én innen kilépek,a kényszer kontrollból ott foglak várni,ha letelik a műszakod!Na aztán eltűnt nagyon gyorsan.Na melyik az állatabb?Az unatkozó ápoló aki letud verni egy 90 éves tatát vagy az a kisöreg,aki ráadásul német tanár volt.És a sok kezelés hatására vagy németül vagy magyarul próbált beszélni!Ez is mind a pénzről szól!A bíróságon is ráfogják valakire szépen latinul,hogy hulye a bíró mit tud csinálni?Nem sok mindent.Tudom mert a gyerekelhelyezési ügyemben azt az elcseszett diagnózis alapján ítéltek meg,amikor beregeztek hogy piás vagyok.És itt a bukta mert azt nem ott állapították meg,hanem sehol,csak az addiktológián tudtak fogadni és így lettem alkesz!De jól jártam!

2013. okt. 14. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező! a pszichológia és a pszichiátria nagyon hasznos, és nagyon is valós tudomány. a baj azzal van hogy rengeteg áltudományos csaló van, és ezek miatt elveszlik a bizalom a valódi szakemberek felé.. én pszichológiahallgató vagyok, és már egyetemistaként is látom hogy a tanulók és gyakorló pszichológusok között is rengetegen vannak akik nem a pályára valók, egyszerűen azért mert nincs érzékük az emberekkel való bánáshoz, és csak rontanak a betegek helyzetén. ők sosem fognak tudni eredményesen betegeket kezelni, és sajnos csak a rossz hírét keltik a pszichológiának.amit pedig a gyógyszerekről írtál..nagyon kevered a dolgokat. pszichológus nem írhat fel sosem gyógyszert, csakis pszichiáter. és ilyen alapon az orvoslás sem tudomány? nem tudom mennyire tűnt fel, hogy a legtöbb sima háziorvos felír x fajta gyógyszert, amiből 1kell a problémádra a maradék meg arra hogy az 1. gyógyszer negatív hatásait enyhítse...az orvosokra is igaz hogy a nagyrészük csak gyógyszerrel töm és nem valódi természetes gyógynövényes megoldásokkal próbál segíteni amikkel nem cseszed szét a szervezeted...vegyük pl a rákot! nézz csak szét interneten, hírekben hogy mennyi helyen írják hogy a kemoterápia nemhogy segít de sokszor csak rontja a rákosok állapotát! vagy hogy a gyógyszerekkel legyengítik a test immunrendszerét és kevésbé lesz ellenálló.. a fejeseknek, hatalmas gyógyszergyáraknak nem érdeke hogy az emberek rákapjanak a természetes megoldásokra mivel gyakorlatilag egytől egyig megszűnnének... pszichiáterek is az orvosokhoz hasonlóan sokkal többször választják ezt a "kényelmes" megoldást, hogy odafirkant valami gyógyszert hogy ezt szedd, akkor is ha az valójában méreg.. ettől nem lesz kevésbé tudományos, csak meg kell találni a valódi elhivatott szakembereket
2013. okt. 20. 02:10
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es

Itt a kulcs mondatod!:"egyszerűen azért mert nincs érzékük az emberekkel való bánáshoz"!De akkor is megkapja a diplomáját!

Tudom hogy,a pszichológus nem írhat fel gyógyszert,de a pszcihiáter(képtelenség leírni ezeket),az meg fél óra alatt letud 10-15 embert!"Hogy vagyunk,hogy vagyunk?"-Úgy,,mint a többi ember!Paff, disz..zavar,affektív zavar és már körmöli a dilibogyókat!Nekem egy fajta zavarom a pszihó kütyü zavar!-Bocs,hogy így írom..:). Azért az is durva hogy ilyen pacák alapján bedobják az embert egy képletbe!Olyan,mint ha meg kérdezik mit látsz a felhőböl?!Én felhőt látok:).Azokon az teszteken meg foltokat!Vizsgált már engem 2 fajta elmeorvos is...Na ezt figyeld,az itteni megállapította,hogy semmi bajom a világon!Pesten meg egy mocskos alkoholista vagyok,mert vinnem kellett a pszcihiátria papírom,amire a ráírták,hogy abszisztens,meg depressziós vagyok!Kérdem,az én dokimtól,hogy a sírkövemre is ez lesz rávésve???"Mostmár abszisztens".A "rákomat" meg interferonnal nyomtam le,egy mellékhatása volt,hogy alvajáró voltam!De vége,mert nem foglalkoztam,a kötelező mellékhatásokkal,hogy szemüveges leszek,meg depis,na meg egy kész füzetnyi nyavaja,amit el se olvastam,mert én nem leszek képzelt beteg!A gyerekelhelyezési ügyben a bíró berendelte a psziho-izét,na meg az elmeorvost!2 órán keresztül azt hajtogatták,hogy az ""alkoholozmusomból"" soha nem gyógyulhatok ki!Vissza,...vittem a papírom és azzal kezdték,hogy elolvasták és arra építkeztek,mert puska nélkül semmire se mentek volna!Az anya 11-es tesztet csinált,a férje 0.00-at én 17-eset.Melyik a jobb???Ro...teszt,meg még valami volt.Hazajöttem és a neten lecsekkoltam saját magam,ha egy doki se tud diagnózist felírni,hanem kitalál valamit..rám a "gyász" szakaszai illettek a legjobban!Nem az,hogy telerakja latin szavakkal,meg kódokkal!Sajna ezt a bíróság is elfogadja...Tényleg nem foglalkoznak az emberrel,mert ha jó,doki,ha rossz egész nap a tutulást hallgatni,gondolom ők is unják.Áhh sokat lehetne írni róluk..

2013. okt. 20. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!