Miért nem fogy el a konvektor vörösréz hő érzékelője ami sok éven át a lángba lóg?
Itt válogathatsz:
Egyébként szerintem az öntöttvas jobb hőtároló képessége az ok a tűzterek anyagának.
Meg azért az sem mindegy, milyen lángban ég. A savas gőzök, füstök hamar kikezdik. A gáz viszont majdnem tökéletesen ég. Lehet, fa lángjában hamarabb elfogyna.
Csak érdekességként: a forrasztó páka hegyek rézből vannak. (persze befuttatják nikkellel, pont az oxidáció elleni védelem érdekében, de ez sokszor lejön idővel)
A ónozatlanul (csupasz vörösréz hegy) csak megfeketedik. Ónozva pedig elkezd fogyni, párologni. Mégpedig szerintem az elégett gyanta valószínűleg savas kémhatása miatt.
Tisztán ég.
Én pl denaturált szesszel szoktam néha forrasztani nagyobb tömegű dolgokat, ahol a 100W-os páka sem elég. És lehet vele forrasztani. Nem kormoz, nem füstöl, nem büdös. Egyedül vízpárát szoktam néha tapasztalni (persze a széndioxid mellett). Szóval elég tisztán ég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!