Büntető törvénykönyv:
178. § (1) Aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki az (1)-(2) bekezdésben meghatározott bűncselekmény elkövetésére irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Ha árulni is akarod:
176. § (1) Aki kábítószert kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(6) Aki
a) az (1) vagy a (2) bekezdésben meghatározott bűncselekményre irányuló előkészületet követ el, három évig,
1) Én nem mondtam azt, hogy a recept titkos, csak felhívtam a figyelmet a recept felhasználásának jogi vonatkozásaira.
2) A világ megismerhető, az amfetamin receptjéhez különösen magas jogosultságok sem kellenek, csak egy vegyészeti egyetem. Vagy talán még az sem.
3) Mindazonáltal a tankönyv nem mondja ki, hogy a világ megismerése könnyű, és hogy egy adott ismeret birtokosának kötelessége ingyen, névtelen fórumokon átadnia a tudását másoknak.
Sok volt a Breaking Bad...
De már abból is jól látszik, hogy nem megy a dolog minden jött-mentnek...
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!