Milyen fizikai törvény, akármi magyarázza meg az alábbi esetet?
Első tökéletesen leírta. A baj akkor van pl. ha túlságosan bedőlsz mondjuk egy kanyarban , és a centrifugális erő nem tud egyensúlyt tartani a gravitációs erővel , ekkor szépen eldőlsz. Akkor is baj van , ha nem dőlsz be , ekkor meg egyszerűen elszállsz a kanyarban. Egyébként a centrifugális erő egyenesen arányos a tömeggel , négyzetesen arányos a test sebességével és fordítottan arányos a kanyarodási pálya sugarával. Képletbe így néz ki : Fc = (m*v^2)/r
20f
Miért , mert érdekli mi miért van ?! Hát én tudom h ma az a divat , hogy csak az érdekel mindenkit , hogy mikor fog legközelebb jó beinni .. Most őszintén mi bajod a kérdéssel ?
20f
Plusz még az is segít, hogy a kerekek gyorsan forognak, és ez egy olyan erőt idéz elő, ami megpróbálja a kereket stabilan tartani. Vagy valami ilyesmi, sajna a hivatalos nevét nem tudom.
Például a búgócsiga is emiatt marad talpon, amíg forog.
Te pedig minden bizonnyal a perdületre gondolsz :)
20f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!