Külföldre megyek majd dolgozni, és nem tudom melyik nyelvet kezdjem el tanúlni? Német, angol? Természetesen Austriába szeretnék vagy Németországba de nekem az Angol szimpatikusabb.
Nem írtad, hány éves vagy, sem azt, hogy most melyik nyelvet tanulod az iskolában. Arra lenne érdemes ráerősíteni, és később mellette simán el lehet kezdeni a másikat.
Ha pedig gimnáziumba mész tovább, ott úgyis két nyelvet kell tanulni, tehát mehet az angol és a német is.
1. Biztos vagy abban, hogy külföldön ALKALMAZNI fognak? Mert nem úgy van, hogy te oda akarsz menni és ezzel el is van intézve a dolog.
2. HA német nyelvterületre mégy, akkor munkavállaláshoz JÓ német nylevtudást kérnek, mert a munkahelyen ez szükséges.
3. Ettöl függetlenül tanulhatsz angolt IS, azt gyakorlatialg mindenki megérti. Viszont munkát csak angollal nem fogsz találni.
Egyik barátom véleménye az, hogy neked a magyar lenne érdemes elsőnek megtanulni normálisan.
"tanúlni" = tanulni
"Austriába" = Ausztriába
"Németországba de nekem az Angol szimpatikusabb." = vessző kell a "de" elé
"Angolt" = angolt
"elvielg" = elvileg
"Németeknél" = németeknél
"kommonikálni" = kommunikálni
"vagy az ottaniak nagy százaléka beszélni az Angolt?" = vagy az ottaniak nagy százaléka beszéli az angolt?
Te kis taknyos, hát nem elég neked privátot írni, még itt is játszod a nagy legényt? :D
"elő jö na " = előjön a
"Érdekes más tudot normális választ adni huzz el innen a pi.csába kutyám:)" = Érdekes, más tudott normális választ adni, húzz el innen a fityfenébe kutyám :) "
Azért már mintha kicsit javulnál, de még mindig egy makákó szintjén vagy. Mondd csak, mit is fogsz te kint dolgozni? Mosogatás, wc pucolás?
"magán tanárhoz" = magántanárhoz
Azért szomorú, hogy 35 évesen olyan a helyesírásod mint egy alsósé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!