Ha egy csirkemellre erős lúgot teszek pl. NaOH akkor mi történik a hússal?
Figyelt kérdés
Tudom a lúg oldja a fehérjéket, olvastam olyat is hogy elfolyósítja. De mi történne a csirkemellel? Másnapra nem maradna csak a csont, de az is megmarva + valami érdekes folyós anyag?
Tudom fura kérdés de kíváncsi vagyok.
Köszönöm a segítségüket.
2013. jún. 18. 23:42
1/4 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit hogy a lúg tömény min. 99%-os töménységű.
2013. jún. 18. 23:44
3/4 anonim válasza:
Annyit tennék hozzá, hogy a legtöményebb NaOH oldat 52 tömegszázalékos kb.
Egyébként valóban egy kocsonyás/zselés állagú undorító szagú, színű valami maradna meg.
4/4 A kérdező kommentje:
És ha Kálium-Hidroxidot használnék?
Olvastam hogy az erősebb lúg, viszont abból csak 45%-osnak találtam a legtöményebbet. Az akkor összességében véve jobban marná, annak ellenére hogy kevésbé tömény az oldat? Amúgy én a 99%-os töménységet a NaOH tisztaságára értettem, nem az oldat töménységére, vagyis rosszul fogalmaztam meg.
2013. jún. 19. 10:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!