Mekkora lehet egy zseblampaizzo ellenallasa?
Figyelt kérdés
A kísérlet soran 80 ohm jott ki. Ez meg lehet realis? Elore is koszonom.2013. jún. 12. 19:00
2/7 pinkpancser válasza:
Ezt akartam én is írni, de az a W az valójában P.
3/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, nem fogalmaztam elég világosan. Számítással jött ki a mérés során a 80 ohm, arra lennék kíváncsi, lehet e ekkora vagy a méréssel van baj.
2013. jún. 13. 20:11
4/7 pinkpancser válasza:
Nem túl reális, mert 12V-nál (pedig inkább 6 a divat) is 1,8W jön ki, ami arra lenne jó, hogy sötétben közelről megtaláld a zseblámpát (persze ha be van kapcsolva).
5/7 anonim válasza:
Az izzók nemlineáris áramköri elemek. A hideg ellenállásuk lényegesen kisebb mint az üzemi, meleg ellenállásuk. Innen jön az eltérés.
6/7 anonim válasza:
No, folytatom. Megtaláltam a szükséges feljegyzést. Végigmértem egy csomó izzót, mikor limiter problémával foglalkoztam.A hideg ellenállás értékeket ( # ) DMM-mel mértem, a meleg ellenállás értékeit [ # ] az izzó névleges adataiból számoltam. Az adatok ohmban értendők.
"zseb-izzó"
3,5 V-0,2 A ( 1,9 ) [ 17,5 ]
"bicikli első"
6 V-2,7 W (2,1-2,6) [ 13,33 ]
"bicikli hátsó"
6 V-0,6 W ( 6,5 ) [ 60 ]
"bajonett fog."
12 V-2 W ( 8,5 ) [ 72 ]
"búzaszem"
12 V-25 mA ( 74 ) [ 480 ]
Amint látod sok minden belefér.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. jún. 15. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!