Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Elképesztő! Vettem hollandiába...

Elképesztő! Vettem hollandiában egy hangszórót, erősítőket, és most itthon (szerbiában) állandóan holland nyelvű rádióadásokat hallok, amikor teljesen letekerem a hangerőt. Mit gondoltok mitől lehetséges ez?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 22:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Gagyi az erősítő és a hangszóró amit vettél. Ezt nem fikázásból mondom, hanem azért, mert nem megfelelően árnyékolt, és bizony az AM sávról fog be valamit, amit - lévén erősítő és hangszóró - hallhatóvá tesz.

Azt nem hiszem, hogy holland nyelvű az adás, ez már szerintem "bemesélés", ugyanis nincs tudomásom ilyen tartományban sugárzó holland adóról.

De nem "elképesztő" a jelenség, ismert fizikai dolog.

2009. okt. 9. 11:42
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Illene hollandul legalább egy kicsit beszélnem/értenem,mivel kinn éltem 15 hónapig,tehát megtudom különböztetni a többi nyelvtől.Mintahogy erre a jelenségre nem tudok/tudtam magyarázatot adni,arra végképp nem tudnék,hogy miért tennék fel kamu kérdéseket ilyen témakörben,ráadásul úgy,hogy a kérdező kiléte nem ismert.Ha már tényleg poénkodni lenne kedvem,mondjuk azt kérdezném például,mitől van az hogy éjjelente bekakálok?Érted,poénból, ki tesz fel ilyen kérdést?XDLeszámítva ezt a kis hibáját,jól dolgozik,közepes hangerűvel már egyáltalán nem hallani,de néha rendkivül zavaró.Nem tettem volna fel a kérdést,ha hazai rádióállomásokat hallanék,DE ÉN KIZÁRÓLAG HOLLANDOT HALLOK!!!!1500 kilométer távolságból.Soha nem hallottam még "régión belülit".
2009. okt. 9. 13:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Azért "elképesztő",mert hollandul nyomja ekkora távolságból,és sehogyan máshogy.Hát ezért elképesztő....És nem "bemesélés":S
2009. okt. 9. 13:28
 14/15 anonim válasza:
Ha leirod a pontos tipusát illetve van e a lakásban,házban kábeltévé vagy parabola esetleg megtudnánk mondani.Mert léteznek olyan erősitők melyekben vannak a tunerhez tartozo dekorderek
2009. okt. 11. 15:15
 15/15 A kérdező kommentje:
Na végre egy normális hozzászóló is akad...És azt hiszem meg is adtad a kérdésemre a tökéletes választ,ugyanis arra nem gondoltam,hogy a parabola antenna miatt is lehet,mivel nekünk kettő ilyen is van...Vazze,ez mekkora igazság:))-nak tűnik:D
2009. okt. 11. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!