Fogalmazást kellene írnom arról, hogy mit jelent nekem a haza, egy oldalt kell írni, mit írhatnék bele?
Szia!
Nem tudom, hányadikos vagy, de leírtam, számomra mit jelent a haza.
Ha gondolod, használd fel.
Egészítsd ki saját gondolataiddal, talán jó lesz.
Üdv.
Ági
Mit jelent számomra a haza
A haza az én otthonom, ahol születtem, ahol megtanultam beszélni és járni.
Később iskolába kerültem, itt tanultam meg, hogy a hazát szeretni és tisztelni kell.
Őseink megmutatták nekünk, hogy mi az a hazaszeretet. Nekik köszönhetjük, hogy ez a kis ország, Magyarország, ennyi zűrzavaros idő után még mindig fennáll.
Az ő érdemük az is, hogy szép nyelvünket, amit beszélünk, nem kellett felcserélnünk más, idegen nyelvre.
Büszke vagyok honfitársaimra, mert nekik köszönhetjük, hogy most szabad országban élhetünk.
Ez a kis ország megmutatta, hogyan kell hősiesen élni, ha úgy adódik, a hazáért meghalni.
Nekem mit jelent a haza?
Radnóti örök becsű versrészletével válaszolnék:
„…Erdőt, füttyös gyümölcsöst, szőlőt és sírokat
A sírok közt anyókát, ki halkan sírogat…”
Mindent, amit látok magam körül. A haza nem csak egy szó vagy egy fogalom. A haza egy olyan érzés, ami mindenhová elkísér, bárhová is vet a sors.
A haza az otthon. Itt élnek szeretteink, itt fekszenek elhunytaink.
A haza azt az országot jelenti, ahol engem megértenek, mert egy nyelvet beszélünk.
Magyarország kicsi ország, de szép ország. Gyönyörű tájai vannak, érdekes emberek lakják.
Szerencsére most már odafigyelnek arra, hogy a hagyományokat megőrizzék és az utókornak átadják.
Minden embernek van hazája. Nekünk ez a kis ország, ezt kell szeretnünk. A hazaszeretet egy olyan érzés, amit nem lehet megtanulni az iskolában, ezt érezni kell.
Aki külföldre kényszerített a sors, vagy ott dolgozik, egy idő után érzi ezt a szeretetet, valami hiányzik az életéből. Ez a honvágy.
Visszavágyik abba a közösségbe, ahonnan kiszakadt.
Bárhol van az ember, hazája csak egy van.
„ Szép vagy ó hon ...ám...naggyá csak a fiaid szent akaratja tehet ” – írta Magyarország címere művében Kölcsey Ferenc.
Azt mondják, mi vagyunk a jövő nemzedéke. Egy nemzet nem létezhet haza nélkül, de a haza sem létezhet nemzet nélkül.
Talán, majd ha felnövünk, mi is tehetünk valamit, ami jobbá változtatja mostani meggyötört, a szegénység felé rohanó hazánkat.
> Aki külföldre kényszerített a sors, vagy ott dolgozik, egy idő után érzi ezt a szeretetet, valami hiányzik az életéből. Ez a honvágy.
> Visszavágyik abba a közösségbe, ahonnan kiszakadt.
Mivel a "mi a hazaszeretet" kérdésre a Google ezt dobja válasznak, hadd tegyek ehhez a magasröptű válaszhoz valamit: ez egy akkora b.romság, hogy nem igaz. Én több mint tíz éve maximum néhány hetet voltam Magyarországon évente, Kanadában élek, kanadai állampolgár vagyok, de honvágyam nincs, nem volt soha. Nehéz is lett volna kiszakadni olyan közösségből, amibe nem tartoztam soha. Kényszerített a sors, bizony, nem tudtam tovább elviselni, hogy ennyi kisszerű r.hadék által összelapátolt sz.rkupacban kell élni.
Mégis, van igazság abban amit mondasz: amikor utazom a világban hosszabban és meglátom az Air Canada gépein a szép kis juharlevelet, akkor mindig kicsit összeszorul a szívem, hogy miért nem hazafelé repülök inkább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!