Milyen legfejletebb eszközöket használtak azok az emberek akik nem homo sapiensek voltak? Hanem pl. a neandervölgyi? Volt amelyik használt kőbaltát? Ismerték a tűzet? Esetleg foglalkoztak fém öntéssel?
A Homo Habilis már használt kőeszközöket. A Homo Erectus ismerte a tüzet.
A neandervölgyi ember kicsit primitívebb eszközökkel rendelkezett nálunk.
Bizonyos elméletek szerint a neandervögyi emberek nem tűntek el, hanem beolvadtak a Homo sapiensbe. Európa, Ázsia, és Amerika lakosságában bujkáló neandervölgyi génekből elméletileg 2 - 2,5 millió neandervölgyit lehetne összerakni.
Ha ez igaz a neandervölgyi ember mobiltelefont, titánötvözetet, GPS-t használ.
ez egy elég érdekes kérdés. azt én is hallottam hogy sok ember tartalmaz neandervölgyi gént.
és hogy mégsem kihalt hanem beolvadt.
és most klonozzni akarják az eredetit...
Nem hallottam velük kapcsolatban klón, vagy "feltámasztási" kísérletről.
Az egész bizonytalan. Akik az anyai, mitokondrionális DNS-t vizsgálták, kijelentették: nem volt fajkeveredés.
Mások a két faj hibridjeinek koponyáit is megtalálták állítólag.
Rossz kérdésre nem lehet jól válaszolni.
Az embert Isten készen teremtette. A mai napig nincs semmilyen bizonyíték az evolúció elméletének hitelességét illetően.
"ugy ugrunk itt egymásnak ahogy neandervölgyi a homo sapiensnek."A példa sántít, kérdező. A neandervölgyi kevésbé harcias rassz volt, ezzel is magyarázzák a kihalását. (Ami sokak szerint nem történt meg.)
Kőbaltát használtak, pattintott kést és csontból faragott tűt is. Egyes régészek a horgolótű feltalálását is nekik tulajdonítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!