Nyomórúgó készítéshez jobb a hidegen húzott köracél? Vagy sima köracél is megteszi? Hidegen vagy melegen jobb alakítani, mármint feltekerni?
4mm-ert nem?Én hidegen feltekerem kézzel készített saját szerszámmal a 10mm-es anyagot is,jó mondjuk rozsdamentesnél már szerszámot törnék...:)
Youtube-nézegettem ott a nagy vastag rugókat is hidegen tekerik fel de azok már komoly gépek.
A rugóacél és a hidegen húzott közt van valami különbség?
Van. A rugóacél rideg, azt már nemigen tekergeted sehova. Előbb törik mint hajlik.
Legjobb rugót magasabb széntartalmú (edzhető) acélból kapsz, lágy állapotban feltekerni, edzés, megeresztés.
Köszönöm!
Edzeni elég ha itthon házilag felhevítem majd vízbe vele ?Mint régen a kardokat?
Amúgy a rugókat tekerik hidegen és melegen is,erről vannak videók is fent a neten,ha a rugóacél törik akkor azt gondolom melegen tekerhetik fel.
A nagy kérdés hogy ilyet tudok e venni sima fémtelepen?
Akkor magyarul a hűtést vagy tűzben kéne csinálni vagy simán hagyni kihülni majd újra felhevíteni,bár mondjuk ezzel felesleges szórakoznom mert ha nem tudom jól beállítani a hőfokokat ami házilag kivitelezhetetlen akkor nem lesz megfelelő minőségű.
Én arra gondoltam hátha hidegen húzott köracélból feltekerem mert az egy picit szívósabb mint a sima köracél,és hidegen is lehet tekerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!