Mobiltelefon megcsörgetésével akarok behúzzni egy relét. Mit javasoltok megoldásnak?
A vibramotorral jobban jarsz.
Gondolom az a motor kb 3 Voltot kaphat mukodes kozben, de ezt le tudod merni.
Ez eleg lehet mar egy 5V-os relenek, de szerintem letezik 3 v 3,3 Voltos rele is.
A hangszoro meghajtasa eleg kis teljesitmenyu, ahhoz tranzisztor kellene.
A relere ne felejts el zaroiranyban kotott diodat rakni.
Igen a mikrofonos megoldás egy nagyon tiszta megoldás. De lehet elég akkor már egy tekercs is. Legalábbis biztosabb. Téves hang lehet ha valaki nagyon winnyog a pc mellett, de téves elektromos erőtérre kisebb az esély.
A gond az hogy akkor itt plusz tápra is van szükség. Ez bonyolitja a helyzetet. Plusz akku, plusz töltés mert ugye a gép kikapcsolt állapotában kell ennek a mikrofonos vagy tekercses leolvasónak bekapcsoltnak lennie...
A mobil vibromotorja 2.7 Voltot kap. A relék csak kattognak de nem húznak be.
Amúgy a számítógép power gombja kivezetésére akarom kötni az alaplapon.
Egy led viszont világit csörgéskor ha azt kötöm a vibromotor helyére.
Ha a ledet tranzisztorral helyettesitem, az alaplapra kötöm az emittert és kollektort, a mobil vibromotor kivezetését pedig a bázisra akkor ha a másikat az emitterre vagy a kollektorra kötöm, működhet? Ha igen melyikre kössem? S milyen tranyó kell ehhez? pl. bc182 elég? Ha egyáltalán az kell...
Ha konkrét elképzelés alapján dolgoznék akkor bemennék a boltba s vennék egy 3 Voltos relét. Vagy ha már költök rá akkor egyenesen egy GSM kapcsolót.
Abból dolgozok amim van s a legideálisabb megoldást választom. Ha egy tranzisztor is elég akkor azt.
Ha a reléhez kell plusz tranzisztor akkor azt. Ha plusz táp kell tranzisztoros erősitéssel akkor lehet inkább mégis veszek 3 Voltos relét.
Egy azonban biztos: nem vagyok kiváncsi olyan ember tanácsára aki lehülyéz azért mert nem tudom a választ arra a kérdésre amit feltettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!