A delet egy digitális óra 12:00 alakban mutatja. Ezt értelmezzük egy négyjegyű számként, ami az 1200! Értelmezzük hasonló módon a dél és éjfél közötti időpontokat is négyjegyű számokként?
Szerintem ez az a fajta játék, hogy párokba állítod a számokat, ezeknek az összege mindig 3559 (1200+2359, 1201+2358, stb.). 12 óra alatt 21600 ilyen pár van, az összeg tehát 21600*3559=76874400.
De nembiztos. Valamelyik matematikus csinálta ezt gyerekként, de ott 1-100 között kellett összeadni a számokat, itt az óráknál lehet ugrás, próbálj ki néhány párt.
Jó a gondolatmenet, de egyvalami kimaradt. Jó a sejtésed is, hogy mi :)
Az órák nem :99 után, hanem :59 után fordulnak át. Tehát hasonló módszerrel össze kell még adni a :60-:99 tartományt, megszorozni a 12 órával, és ezt az egészet kivonni az általad kiszámolt végeredményből.
Kb. egy hete volt ugyanez a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__39..
A helyes választ is megtalálod ott. :)
Szívesen. :)
Én is emlékeztem, hogy megválaszoltad már a kérdést, ezért kerestem rá. A Google-lal, mert a barátom. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!