A bnőmnek a valentin napra szeretnék szív alakú lufit felfújni hidrogénnel ez mennyire lenne balesetveszélyes, robbanásveszélyes? Legetne e zárt térben tartani?
Ennél hülyébb ötletet nagyon ki se találhatnál. :)
Úgyhogy ezt szépen felejtsd el. Eléggé baleset veszélyes. Persze, komoly károkat nem fog okozni, de egy szivárgó hidrogéntároló a lakásban sok minden, csak nem egészséges. Fújasd fel szépen héliummal :)
Ameddig nem nyomtok ki rajta cigiket, addig nem lesz semmi gond, de arra figyelje, hogy lehetőleg tiszta hidrogénnel töltsd meg, ne kerüljön bele levegő, mert:
-akkor kevesebb is elég
-ha mégis meggyulladna, akkor egy szép tűzgömb lenne, és nem kísérné egy hatalmas robbanás.
Am sósavas módszerrel állítod elő? :P
Kíváncsi lennék a gázfejlesztődre :D
Már sokat terveztem én is, de egyet sem raktam még össze :D
Előző egy szimpla müanyagpalackba 20%os háztartási sósavat öntessz,elég csak annyi hogy az alját pár centire beborítsa
Ezután belerakod egy vödör hidegvízbe,mivel enélkül szétolvad az üveg alja annyira felforrósodik
Ha ez megvan beledobsz pár galacsin alufóliát aztán gyorsan ráhúzod a palack tetejére a lufit
Ennyire egyszerű:D
Amúgy ha bírsz még csinálni valami lepárlót a palackhoz akkor tiszta hidrogén fog keletkezni,mivel a vízpára lecsapódik,így a lufi jobban fog repülni
Csak nagyon vigyázz hogy ne lélegezd be a keletkező cuccost,és amikor leszeded a lufit ne fröccsenjen a szemedbe a sósav
Amúgy a lufi csak kb 10 percig fog repülni,mivel a hidrogén nagyon gyorsan átdiffundál a lufi falán
7-8-os koromban nagyon sokat szórakoztam ilyen hülyeségekkel:D
:D na igen, ennél azért durvábbakat is terveztem :D
Olyanokat, amiből a gázt nyugodtan be lehet lélegezni, ugyanis a gáz át van szűrve hideg vízen, mint vmi vízipipa, és a kiindulóedény pedig olyan kicsi, hogy sima levegő alig fér belé, és annak is a tetején van a cső, amit csak kis idő múltán nyitok meg, hogy biztosan csak hidrogén legyen :P
Jaja ez meg a másik hogy nincs értelme
Héliumot netről tudsz rendelni,asszem 10k egy fél literes palack,elég drága
Jobban jársz ha keresel valami lufiárust,biztos lesz szivecske alaku léggömb is:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!