A nátrium-hidroxid menyire veszélyes?
Figyelt kérdés
Helósztok. Van kb 10 g száraz nátrium-hidroxid az asztalom, amit szeretnék eltávolítani. Hogyan kezdjek hozzá? Olvastam, hogy hegeket okoz stb. Esetleg semlegesítsem valamilyen savval? Ecetsav jó rá? A válaszokat előre is köszi.2013. jan. 10. 21:27
11/12 nagyepf_MacGyver válasza:
hig oldatban nem veszelyes,tomeny oldatban sulyos egesi sebeket okozhat,egyebkent a maro hatasu eros lugokat ugy ismered fel hogy tapintasuk csuszos,szappanos
12/12 anonim válasza:
Bakker, lehet én nem értek semmihez, de én csak beleseperném nagy részét valami zárható műanyag edénybe, a többit meg citromsav viszonylag híg vizes oldatával permetezgetném, míg vállat nem von ott az asztalon, aztán latex kesztyűben egy végét járó, de jól átmosott-átöblögetett szivaccsal, bő vízzel átmosnám párszor úgy, hogy néha a kőkeményen kicsavart szivacsból visszatermelnék a bőséges lavór hideg öblítővizembe, majd ismét víz alatt nyomkodás, normál kicsavargatás, megint mehet a hígítás, paranoid módon többször jóval a kényelmesnél. Az asztal meg majd csak kinéz valahogy.
Tudom, hogy nekrózom a kérdést, másra kerestem nátronlúggal kapcsolatban, gondoltam leírom, mit diktál nekem ez a plusz teher itt a nyakamon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!