Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Linkelne valaki egy olyan...

Linkelne valaki egy olyan tápegységet (kapcsolást) aminek a kimenő árama és feszültsége ugyanolyan mint ami a számítógép USB csatlakozójából jön ki?

Figyelt kérdés
a bemenő áram természetesen hálózati
2012. dec. 24. 18:19
 1/8 anonim ***** válasza:
Te inkább építenél otthon egy PC tápot ahelyet hogy vennél egyet 2000ft ért? Meg minek kell neked akkora áram ,általában a hálózati adapterekhez jár USB fej ,mini USB minden amit akarsz de az ott kezdődik 3000ft pl 2Amper , miközben a pc bontóban biztos guberálsz pc tápot 5V 20A el én pl 1000ft ért vettem egy 300W os at .
2012. dec. 25. 13:14
 2/8 A kérdező kommentje:
igen inkább építek mert neakarok rá költeni semennyit max az alkatrészekre pár száz forintot.
2012. dec. 26. 14:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Gondolod hogy 2000Ft ból kijössz? Megeszem a kalapom ha igen:D

CSak a doboz 2000Ft amibe belerakod, ráadásul az az áramkör nem lesz olyan egyszerű ,minthogy a szgép tápjai stabilizált feszültségűek .

Nem akarod elárulni mire kell neked 5V 20A ? Lehet hogy máshogy is megoldható .

2012. dec. 26. 14:50
 4/8 A kérdező kommentje:

van egy helikopterem amit csak a számítógép USB-jéről lehet tölteni és azt akarom megoldani hogy csak bedugom a konnektorba a cuccot rákötöm a helikopter töltőjét és már megy is.

(usb csatlakozóm van , a dobozt meg megoldom falapokkal)

2012. dec. 26. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor mért nem veszel egy ilyet :

[link]

1300ft az 1Amperes , mert közbe leesett hogy neked nem a pc 20A es tápja kell hanem csak az usb 5V 500mA hogy akkumlátort töltsél.

Megnéztem a trafót külön és csak az kerül 800 Ft ba, de kell még hozzá négy dióda, + tranzisztor+ ellenálás vagy potméter vagy egy elektronikai szakember aki ki tudja számolni a valós 5V hoz hogy mekkora ellenálás kell a tranyóra + egy normális kondenzátor is kell+ nyák+ vegyszerek meg uv lámpa + doboz+ hálózati kábel. Tegyük fel hogy ez utóbbik vannak a háztartásodban , még akkor is többe kerül mint készen megvenni azt a kis vackot.

Egyébként az e cigihez is ilyen töltő jár ,nem találkoztál vele?

na háj

2012. dec. 26. 23:32
 6/8 A kérdező kommentje:
tranyó+ellenállás+trafó+kond van csak az a gondom hogy nincs kapcsolási rajzom a többit meg megoldom.nyákot maratni még a suliban is tudok. :D
2012. dec. 30. 20:29
 7/8 A kérdező kommentje:
egyébként hallottam már az e cigiről de nem dohányzok
2012. dec. 30. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is teljesen értelmetlennek tartom egy pár ezer forintos készülék házi fusizását, de azért parancsolj egy kapcsolási rajz:

[link]

2017. nov. 14. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!