Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy lehet, hogy az egyenlítő...

Hogy lehet, hogy az egyenlítő vonalában is van hang?

Figyelt kérdés
[link]

2012. dec. 12. 12:26
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Anno?Hány éves vagy?Én 23 vagyok.
2012. dec. 12. 18:57
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Azért belegondoltál hogy 23 évesen te komolyan kiírtad ezt a kérdést? Ekkora ostobaságot még egy gyerek sem gondol , pl azt tudhatnád hogy élnek emberek az egyenlítőn is és nem fújja le őket a szél. :D
2012. dec. 12. 20:23
 13/27 anonim ***** válasza:

:) 28 vagyok, de jah, 23 évesen sztem is már illene tisztában lenni azzal, hogy a levegő, mint hang-közvetítő közeg nagyjából a földdel együtt kering, és forog. De jobb később, mint soha.

Viszont megvédheted a becsületed, ha jól válaszolsz erre a kérdésre:

Mi történik egy tollal (amivel írunk), ha a holdon elejtjük? (leesik a hold felszínére, a nap felé kezd esni, vagy előbb-utóbb leesik a Földre (bolygóra), esetleg ottmarad ahol elengedtük?)

(erre a kérdésre egyébként sok humán szakra járó egyetemista se tudott elfogadható választ, ami elég szomorú :P)

2012. dec. 12. 20:36
 14/27 A kérdező kommentje:

Ugyan mi lenne,le esik a hold felszínére,ott is van gravitáció,csak kevesebb,mint itt.

A másik meg,hogy tudtam,hogy van hang,csak azt nem,hogy miért.

2012. dec. 12. 21:40
 15/27 anonim ***** válasza:

ah, helyes :)

a hang ugyanolyan hullám mint a vízben a hullámok. És a hallás olyasmi mintha a vízparton az ujjaid a vízbe lógatnád, és éreznéd ahogy a hullámok elérik őket. Csak persze rengeteg ujjad van, meg különleges alakú a vízpart, hogy a különböző frekvenciákat (hullámnagyságokat) ki tudd érezni.

2012. dec. 12. 23:03
 16/27 anonim ***** válasza:

Jajj de szeretem az ilyen találósokat :D

És mekkora sebességgel fog összeütközni a két űrhajó ha egyik a holdról elindul 0,8xfénysebességgel szembe a földről jövő 0,7x fénysebességűvel és frontálisan ütköznek. ?

Ez is egyetemista kérdés :D

2012. dec. 12. 23:46
 17/27 anonim ***** válasza:
petboj én erről csak annyit tudok hogy einstein szerint az ütközés előtt mind2 űrhajós azt látná hogy a másiknak lassabban ég a szivarja :P válaszolsz is a kérdésedre ha belátható időn belül nem próbálkozik meg vele senki?
2012. dec. 13. 02:39
 18/27 anonim ***** válasza:
Ez a vâlasz érdekel.
2012. dec. 13. 07:59
 19/27 anonim ***** válasza:
47%

A válasz az hogy 0,961538....x os fénysebességgel találkoznak.

A többség egyetemista rávágja hogy 1,5 c vel ütköznek utána begondolkozik hogy az nem is lehet mivel túllépte a fénysebességet.

Ezt a számítási hibát mindenki elköveti a közéletben is pl két autó frontális ütközésénél ,ott sem igaz hogy a 160 és a 120 al találkozó közúti balesetben 280 al találkoztak a kocsik mert nem veszik figyelembe a számolás során hogy a térben elkülönített anyagok,események egyidejűsége értelmezhetetlen, csak relatív számítható az egyik autó koordináta rendszeréből ki a másik ill fordítva így az ütközés valami ilyen érték lesz:279.999999999999999998456521 km/h (ezt nem számoltam csak egy példa tehát sok sok kilences a lényeg)

A számítógép amin csináltam ilyen kiszámító progit az is csak x db9 es szám alatt nem kerekítette föl a végeredményt pl 500 000 km/h és 400 000km/h ütközésnél.

2012. dec. 13. 19:24
 20/27 anonim ***** válasza:

Én is egyetemista vagyok, de ezt abszolút nem értem. Hogy lesz a 0,8x-ből és a 0,7x-ből ütközéskor 0,961538?

Meg az autós példát sem igazán értem. Anno fizikából is úgy tanították középsuliban, és józan paraszti ésszel belegondolva is az lenne a logikus, hogy frontális ütközéskor a két sebesség egyszerűen összeadódik. Szóval ezt kifejtenéd kicsit bővebben?

2012. dec. 13. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!