Honnan tudom, hogy egy tábla hány dimenziós?
Figyelt kérdés
El tudnátok magyarázni, hogy egy-egy statisztikai adatokat összefoglaló táblázatról honnan tudom megállapítani hány dimenziós? Írnátok vagy keresnétek példákat is akár a google képkeresőből vagy akárhonnan? Köszi szépen!!2012. dec. 4. 15:33
1/1 anonim válasza:
Én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy egy számtani sorozat, pl. a pozitív egész számok sorozata 100-ig az egy dimenziós, mert egy tengely mentén mozoghatsz. De már egy táblázat aminek két sora és két oszlopa van, már két dimenziós, mert két tengely mentén mozoghatunk, sőt, minden derékszögű koordinátarendszer kétdimenziós, mert egy pontját két adattal jellemezzük. A háromdimenziós tér pontjait három adattal jellemezzük, a négydimenziósat néggyel, az ötdimenziós teret öttel, stb. Az más kérdés, hogy mit jelentenek a további dimenziók. A statisztikában főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!