Hogyan kell bemutatni a Bank ban Melinda szemszogebol?
Ha Melinda szemszögéből mutatnád be Bánkot, akkor talán érdemes lenne a megismerkedésük körülményeivel kezdeni.
Azaz:
Bevezetés: Azon a napon, amikor megismertem Bánkot, ilyen-olyan idő volt. Én arra gondoltam, hogy mekkora szerencse ért, hogy egy ilyen daliás, büszke, jóvágású fickó udvarol nekem.
Tárgyalás: Amióta Bánk Bánné született ilyen-olyan Melinda vagyok, nem szúnő csodálatot érzek a férjem iránt, aki a szememben olyan hatalmas ember.
Nőként, asszonyként, feleségként nem is kívánhatnék nálánál jobbat.
A szeretet számtalan jelével halmoz el, nem szégyelli kimondani a szót: szeretlek. Asszonyként naponta dícsérget, hogy milyen jó bablevest tudok főzni. Este mindig kapok egy csókintást a homlokomra.
Amióta megszületett a kis Soma(?), azóta csak mégjobban elmélyült a szerelmünk.
Sokszor későn ér haza, gondterhelt ráncok barázdálják a homlokát. A haza ügyei nagyon lefoglalják.
De legyen bármilyen probléma a hazával, mindig észreveszi, ha új ruhám van.
A többi férfivel ellentétben nem szokott megverni, részegen is csak néha fetrengeni az árokban, és a kurtizánok látogatása sem tartozik rendszeresen az életébe.
Anyámat kifejezetten imádja, ami igazán nagy szó, hiszen a férjek nem szoktak odalenni az anyósukért.
Befejezés :Szerelmet érzek iránta, csodálatot, tiszteletet. Nagyon szeretem őt, de féltem is, olyan sok gondot vett magára a haza miatt.
na, egy kicsit átfogalmazod, és már jó is lesz.
Bármennyire is mókás írás, tőlem tuti egyest kapnál rá. Mert azt szűrném le belőle, hogy nem értetted meg a feladatot. Kb 16 éves lehetsz, ilyen korban talán elvárható, hogy megértsd, mit is kell csinálni.
Szóval fogod a könyvet, és végiglapozod, hogy Melinda mikor tűnik fel.
Mivel nem főszereplő, így megnyugtatlak annyira sokszor nem.
Mindig, amikor ott a neve, megnézed, hogy nagyjából mi is történik, és hogy főleg ő mit mond.
Nyugodtan jegyzetelhetsz is.
Amikor a végére értél, akkor a kigyűjtött infókból megírod a fogalmazást.
Itt a mű, CTRL+F beírod Melinda, és nyomogatod, míg el nem érsz odáig, amikor ő beszél. A 9. jelenetben lép színre először.
Szépen elolvasod a beszélgetését Ottóval, majd a fogalmazásodban leírod Melinda szavaival, hogy mi is történt. Extra pont, ha próbálod beleélni magad, hogy mit érzett és azt is leírod.
Esetleg elolvashatod a rövidített változatot, hogy a mű teljes tartalmáról is legyen fogalmad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!