SEGÍTSÉG! Találtam itthon egy gyógyszerés tégelyt, volt benne valami fehér por, megkóstoltam, nem volt sós! Utána láttam ráírva hogy "boric acid"! Mi az a boric acid, ugye nem méreg?
Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 15:56
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Bórsav, antiszeptikus, peszticid . Az élelmiszer ipar tartósítószerként használja, szóval kis mennyiségben fogyasztva ártalmatlan.
3/6 2xSü válasza:
Bórsav a magyar neve. Fertőtlenítésre használják a gyógyászatban. Elég gyenge sav tudtommal. (Tudom, hogy a sav ijesztően hangzik, de a citromsav is az, és azt meg gyakran fogyasztjuk.) Ha nem ettél meg belőle pár kanállal naponta az elmúlt időszakban, akkor nem fog gondot okozni. (Amúgy hasi fájdalmakat, hasmenést, egyéb hasonló tüneteket okoz.) De máskor ne nagyon kóstolgass ismeretlen dolgokat, főleg ha elolvasni is tudod, hogy mi van a tégelyben…
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, most megnyugodtam, de pont úgy kóstoltam, nyaltam. meg, hogy egy szempillantással utána olvastam el. :S
2012. nov. 19. 16:13
5/6 anonim válasza:
Azért az információszerzésnél meg kell, hogy legyen az érzékszervek sorrendje... :S Ezúttal megúsztad.
6/6 anonim válasza:
Bórsavat kóstoltál. Attól függ, hogy mennyit ettél. A bórsav EU osztályozás szerint mérgező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!