Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Drog keresése reptereken -...

Drog keresése reptereken - drogtesztelő "csík"?

Figyelt kérdés

Még múlt hónapban a trevisoi reptérről jöttem haza,amikor kikaptak a sorból, megmotoztak stb, kinyittatták velem a kézipoggyászomat, és egy papírcsíkot húztak végig a cuccaimon, valamint a ruhámon is. Egy ph-papírhoz hasonló dolgot kell elképzelni, csak sokkal nagyobb méretű volt,kb 5*15cm.Ezek után a mintát bedugták egy gépbe, ami kb 10-20 mp-es vizsgálat után kiköpte hogy tiszta vagyok, sajnos nem volt ráírva a gépre hogy mi volt, vmiféle kiskocsin tologatható műszer, talán vmilyen spektrométer lehetett.

Meg tudnátok mondani hogy mi volt pontosan ez a tesztcsík, valamint a műszer? Előre is köszi!

2012. nov. 8. 19:59
 1/2 anonim válasza:
A gép nevét nem tudom, de "csík" szerintem csak egy sima ragadós felületű lapocska lehetett. Ennek annyi a lényege, hogy milliónyi apró szemcsét szedjen le a cuccodról. Amit aztán a detektor érzékel.Ilyesmi kapuk szoktak lenni szintén reptereken, amik a robbanóanyag nyomokat ellenőrzik. Azt, hogy milyen elven működnek sajnos nem tudom, pedig érdekes kérdés. Remélem valaki erre is választ tud adni.
2012. nov. 11. 18:01
 2/2 anonim ***** válasza:
Velem is volt ilyen nemrég, mivel én épp Hollandiából jöttem haza, arra jutottam, hogy csak nem drogteszt (miért tesztelnének ott, ahol legális a fű?), úgyhogy megkérdeztem az emberkétől, és azt mondta, hogy robbanóanyagot kerestek ebben a konkrét esetben.
2016. okt. 13. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!