Létezik olyan foszforeszkáló pálca, ami NEM egyhasználatos? Amit többször meg lehet törni és bármikor világít megtörés után.
Nekem azt dumálta valaki, hogy fagyasztóba kell tenni, aztán újra használható...
Hát kipróbáltam, semmi eredmény, csak valami buta legenda volt.
ne a közepét törd meg, hanem a végére csapj rá mondjuk kalapáccsal, és mivel a folyadék nem tud olyan könnyedén áramolni ott bent, ezért ha fagyasztóba rakod és másnap a másik végére is rácsapsz, akkor olyan erősen fog világítani mint újkorában.
Már próbáltam, működik.
Nem. Az a vacak nem ezért világít, mert megtöröd! :-D A törés hatására egy kétkomponensű rendszer elemei keverednek, és a komponensek között egy kémiai reakció zajlik le, ami mellesleg fényt is termel. Olyan mint a tábortűz: elindítod a gyufával, reakció, fény stb. Deha elég a fa, akkor hiába akarod újra meggyújtani, nem fog menni.
(Egyébként a pálca nem foszforeszkál, hanem kemilumineszkál. A valóban foszforeszkáló anyagok viszont sabilak, fénnyel gerjeszthetők, és ha lemerülnek újra feltölthetők... mert nem zajlik le bennük kémiai reakció, csak az elektronjaikat gerjesztjük. Ugyanakor a kibocsájtott fény intenzitása jóval kisebb, dizsibe valószínűleg észre se lehetne venni.)
Vigyél foszforeszkáló karácsonyfadíszt.
De azt meg nem fogod látni, olyan halvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!