Az evőeszközök miért készültek régen ezüstből?
Figyelt kérdés
2012. okt. 7. 13:31
1/3 anonim válasza:
Nem mind volt ezüst. Legtöbbje alpakka tisztán, vagy ezüst bevonattal,vagy sárgaréz ezüst bevonattal.
Azért akkor is elég drága volt a színezüst ,úgyhogy nem mindenkinek tellett rá.
2/3 anonim válasza:
Már az ókorban ismert volt az ezüst fertőtlenítő hatása. Hippokratész (az orvostudomány atyja) is írt az ezüst betegség-megelőző hatásáról.
Később ezért is készítettek evőeszközöket, ivóedényeket ezüstből. További többi ok az ezüst ára, megmunkálhatósága volt..
3/3 anonim válasza:
1.Mert az nem rozsdásodik olyan könnyen.
2.Mert elegáns(gazdagokhoz illő) volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!