Egy kutató biológusnak mennyi a havi fizetése?
Figyelt kérdés
kezdőfizetés?? illetve.. minden kategória?2012. szept. 13. 15:49
1/7 anonim válasza:
Attól függ. Ha nincs doktorija, akkor a diplomás minimálbér, azt nem nagyon tudom mennyi. Ha veszélyes munkahelyen dolgozik, akkor + bruttó 20000 veszélyességi pótlék. Ha közalkalmazott, akkor a közalkalmazotti bértáblának megfelelően annyi, amennyit kap.
Ha jól emlékszem, nekem a doktori előtt 135000 körül volt a nettó fizetésem egy egyetemen (kb bruttó 210000, ebben már benne van a veszélyességi pótlék), a doktori megszerzése után 155000 lett szintén állami kutatóhelyen (bruttó 240000), és most nyertem egy pályázatot, amivel úgy 180-ra fel fog menni (bruttó 280). De ilyen nem jut mindenkinek.
2/7 anonim válasza:
Nekem jelenleg doktori előtt doktoranduszi státuszban 91ezer. Ez a diplomás minimálbér most.
3/7 anonim válasza:
Ha valaki penge, és elmegy a Genentech-be post-doc-nak, akkor évi 45ooo dolcsi. :-D Ami évről-évre háromezerrel több. Mondjuk ehhez tényleg jónak kell lenni. Az amerikai állami egyetemeken a postdoc fietés az NIH direktívában szabályozott 34ooo dolcsi-év, ugyancsak progresszív. Ha jó vagy ösztöndíjjal 5oooo dolcsi/év-re egészítheted ki. Európában ennél valamivel kevesebb. Az akadémián kívüli fizetés PhD-vel, olyan 6o-1oo ezer dollár/év, de ez már nem szabályozott, lehet jóval kevesebb, és helyfüggő. Európában valmivel kevesebb. Akadémián kívül, doktori nélkül olyan 3-4oooo dolcsi/év, de külföldiként nem kaphatsz ilyen állást. Európában természetesen ez is kevesebb. Természetesen most csak molekuláris biológiáról beszélünk.
4/7 anonim válasza:
evi 45 ezer dollar nevetseges fizetesnek szamit! ne vicceskedjunk mar!!! mekiben keres annyit egy manager
5/7 anonim válasza:
PhD-val magas szakkepesitessel, ti komolyan kepesek vagytok ezekert a gombokert egyaltalan felkelni reggel az agyatokbol??
6/7 anonim válasza:
Hát én beadtam a kulcsot odahaza, úgyhogy most Svájcban tolom 5000 frank nettóért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!