Egri csillagok Kérdések segitség?
Sziasztok
Kéne egy nagyon nagy segitség az egri csillagokból:1 rész Hol terem a magyar vitéz-böl?
Irok fel kérdéseket Kérlek gyorsan irjatok. PLS :)
1. kérdés
Mi az az élőfánk?
Mit mesél ról az egyik rab?
Valójában mi is ez?
2. kérdés
A török táborbana rabok egy érdekes feljegyzésre bukkanak.
"Egy rab följegyzései voltak:egy hosszú út szenvedései húsz szóban."
Ird le a török birodalmoba vezető út állomásait.
Kérlek siesetek
"A török táborbana rabok egy érdekes feljegyzésre bukkanak.
"Egy rab följegyzései voltak:egy hosszú út szenvedései húsz szóban."
Ird le a török birodalmoba vezető út állomásait. "
Na, ezen tényleg fel nem fogom, mit nem lehet megnézni. Ez konkrétan le van írva, két oldalon megtalálod rá a részletes választ, csak ki kell másolnod a felsorolásból azt a húsz szót. Nevetséges.
Elszomorít, hogy ennyi kérdés van kötelező olvasmányokról, ráadásul pont az Egri csillagokról. Úgy vettem észre, hogy ez a regény a kisdiákok "mumusa" amit senki nem képes elolvasni. Nekem az életem egyik legszebb irodalmi élménye. És nem 80 évesen osztom itt neked az észt, hanem 20 évesen. Igenis fogd magad és olvasd el, nem halsz bele nagyon szélesíteni fogja a látókörödet. Válaszra itt pedig senkitől ne számíts.
Sziasztok
Én nem ugrátaltlak titeket csak kérdezzek de amúgy már elolvasttam az Egri csilagokat csak már elfelejtetem hanyadik oldalon van meg mostanába igen sok dolgom van.
1. kérdés
Élőfánk=elefánt
"- Az - felelte a paraszt - akkora nagy, eleven barom, mint ez a rakott szekér, de még ennél is nagyobb; oszt csupasz, mint a bihal. Az orra meg akkora, hogy úgy bánik vele, mint más állat a farkával: mikor a legyek kénozzák, végiglődörgeti a derekán."
2. Kérdés
Nándorfejérvár
Hizarlik
Baratina.
Alopnica.
Nis.
Kuri-Kezme.
Sárkövi.
Czaribród.
Dragomán
Iktimán.
Az ember bólintott.
Kapiderven.
Pozárki
Filippe.
Kaladán.
Uzonkova.
Harmanli.
Musztafa-basa-Köpri.
Drinápoly.
Corli.
Remélem tudtam segíteni, további info: olvasonaplopo.blogspot.com
"Sziasztok
Én nem ugrátaltlak titeket csak kérdezzek de amúgy már elolvasttam az Egri csilagokat csak már elfelejtetem hanyadik oldalon van meg mostanába igen sok dolgom van."
Szerinted ezt ki veszi be? Ha tényleg elolvastad volna, akkor annyi ideig tartott volna kikeresni, hol van, mint leírnod ezt a választ.
Köszi azt az üzenetet amelyik tudott válaszolni a kérdésemre
amúgy ezen a hétvégén kiolvastam a felét.
Rájöttem én is,hogy mi volt.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!