Megvalósítható-e, hogy két egymástól külön rendszert alkotó átlátszó plexi dobozba vízgőzt juttatok, ugyanannyit mindkettőbe, de az egyikben a gőz pozitív, a másikban pedig negatív töltöttségű lenne a gőz?
Értem ezt úgy, hogy van két plexi doboz A, és B. Az A jelű plexi dobozba bejuttatott gőz,füst vagy bármi egyéb légnemű gáz pozitív, míg a B jelű plexidobozba bejuttatott ugyanilyen,ugyanekkora tömegű és térfogatú anyag negatív töltöttséget kapjon. Lehet-e a két plexi dobozban lévő anyagok között nyitható-zárható kapcsolatot megvalósítani? Pl. elektromos vezetékkel, átjáró csővel, stb?
Mi történne, ha a két ellentétes töltöttségű gáz, vízgőz vagy bármi egyéb egymással érintkezne?
Legalább gondolkodsz...
Ritka ez manapság és becsülendő...
Én ezt találtam nemrég a villámokról.. Hátha valami ötletet merítesz belőle.
Több száz km/h szél, egymáshoz dörzsölődő homokszemcsék a megoldás :)
Az az igazság, hogy a villám baromira "gyenge" statikus energia, holott sok-sok km nagyságú területen történik a feltöltődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!