Kukuri kérdése:
Mijen színeket lehet használni egy oldal elkészítéséhez?
Figyelt kérdés
Üdvözletem. A kérdésem az, hogy milyen színeket érdemes használni egy honlaphoz. Valahol már találkoztam egy jó leírással ahol végig vezetik hogy milyen szín miért jó vagy éppen nem jó. Milyen érzelmeket vált ki az olvasóból. Vagy ezt vagy egy másik oldalt keresem mi a színekkel foglalkozik ilyen téren.
A segítséget előre is köszönöm.
2012. aug. 17. 21:46
1/1 anonim válasza:
Az említett oldalt nem ismerem, de van pár gyakorlati tanács, pl. ne legyen túl kicsi a betűméret, ne legyenek fakók a betűszínek, éles kontraszt, lehetőleg világos háttér-sötét betű stb. A vörös színről tudom, hogy "nagyobbnak látszik", emiatt csínján vele, könnyedén dominánssá válhat. A zöld nyugtatja a szemet. A neon és egyéb élénk színek zavaróak. A sok csiricsáré szín, villódzó vacak szintén nem jó, az sem, ha túlzsúfolt az oldal képe. A pasztellszínek szintén kedveltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!