Igaz-e, hogy ha egy jármű erősen jobbra kanyarodik, akkor a benne lévő minden tárgy az autóhoz képest balra tér ki (persze csak azok, amelyek nincsenek valamivel rögzítve az autóhoz)?
Nos, nem kell elővennem a fizikakönyvet, mert én jártam fizikaórákra és figyeltem is.
A kérdésre a válasz NEM. Ugyanis minden levegőnél könnyebb tárgy, pl. hidrogénnel vagy héliummal töltött lufi az autó kanyarodásának irányában fog elmozdulni az autóhoz képest. Tehát ha az autó jobbra kanyarodik, akkor a hidrogénnel vagy héliummal töltött lufi (és minden olyan tárgy, amely könnyebb a levegőnél) a levegőnél nehezebb tárgyakkal ellentétes irányban, tehát ez esetben jobbra mozdul el az autóhoz képest.
Ennyit a fölényes kioktatásotokról, elő lehet venni a fizikakönyveket. :D
Kérdésed. Idézlek
" Igaz-e, hogy ha egy jármű erősen jobbra kanyarodik, akkor a benne lévő minden tárgy az autóhoz képest balra tér ki "
Hol van leírva,hogy te csak a levegőnél könnyebb tárgyakra gondoltál??
Akkor így tedd fel a kérdést.
"Igaz-e, hogy ha egy jármű erősen jobbra kanyarodik, akkor a benne lévő minden tárgy az autóhoz képest balra tér ki, akár a levegőnél könnyebb tárgyak is?? Mint pl. lufi.
"Hol van leírva,hogy te csak a levegőnél könnyebb tárgyakra gondoltál??"
Sehol, mert általában tárgyakra gondoltam, sűrűségüktől függetlenül. Avagy gondolod, hogy a kérdésben már a választ is meg kellett volna adnom azzal, hogy utalok a levegőnél könnyebbekre? Vicces elvárás lenne, nem gondolod?
A helyes válasz azért a NEM, mert NEM minden tárgy tér ki balra. Nem kell a kérdésre kenni azt, hogy alapvető fizikával nem voltak tisztában a tisztelt válaszolók, miközben olyan nagyra voltak a fizikatudásukkal, engem pedig gúnyosan a fizikakönyvek tanulmányzására szólítottak fel. Ugye ezt hívják égésnek, ugye? :D
Háhá, a kérdező első kommentje után látszott, hogy nem egy retardált teszi fel a kérdést, gondoltam van ebben csavar, de nem gondolkoztam eléggé mi az. :DD
Én csak arra gondoltam, hogy a jármű, mint hajó/vonat/repülő kanyarodik, és nem az autó.
És azt tudod-e, hogy miért térnek ki a járműben levő levegőnél könnyebb (vagy azonos fajsúlyú) tárgyak az ellenkező irányba? Például ha nem volna közeg - mondjuk levegő - a járműben merre térnének ki a - bármilyen fajsúlyú - tárgyak a jármű kanyarodásakor?
Eltekintve attól, hogy közegmentes térben nincs felhajtóerő. Azaz, épp itt van a kutya eltemetve. :DDD
De gondolom vágod te ezt, mint Sallai a répát. Hiszen ez pofonegyszerű. És éppen ezért sokan megfeledkeznek róla.
Én is elfeledkeztem erről, de szerencsémre nem válaszoltam "időben". :DDD Így csak a fenti "válaszomért" éghet a pofám. :DDD
dellfil
dellfil:
Pontosan rátapintottál arra, miért tettem fel a kérdést. Éppen azért, mert az ember hajlamos kapásból, gondolkodás nélkül alkalmazni a megtanult fizika EGY szeletét anélkül, hogy másokat (itt a felhajtóerőt) is figyelembe venne. Eredeti szándékom szerint miután páran hibás, páran pedig helyes választ adtak, jót nevettünk volna az egészen.
Mit is mondjak, baromira megdöbbentett a válaszolók fölényes, lekezelő és kioktató stílusa, erre végképp nem számítottam, amit csak mulatságosabbá tesz az a tény, hogy ezek mind hibás választ adtak, pedig a felhajtóerőről biztos ők is tanultak fizikaórán. Két különösen durva választ (az egyik retardáltnak nevezett, a másik idiótának, ha jól emlékszem) töröltettem, bár talán nem kellett volna.
Nézd, nincs min meglepődni, rengeteg HF. kérdést tettek már fel ide, ráadásul a fokozott agressziónak az oldal pontozási rendszere is az oka. Mivel az egyetlen értékmérő itt az, hogy hány %-od van, és annak a tudata, hogy sokan akkor pontoznak le valakit, ha nem értenek egyet, rettentően frusztrálja az embereket, így megpróbálva a közvéleménynek is megfelelni, megszületik egy erőltetett ironikus hangvételű, sokszor trágár válasz.
Meg vannak a bojlertrollok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!