Mi ennek az egyenletnek a megoldása? 2=8/x-x+3x/x
Két megoldása van:
1/2 +- gyök(33)/2
Az ott a végén tényleg 3x/x?
Ha igen, akkor az első hozzászólóval értek egyet.
x=2
így ki is jön:
2+2-32/2=8
Hetedikes leszek de egyből rájöttem :D
"x=2
így ki is jön:
2+2-32/2=8
Hetedikes leszek de egyből rájöttem :D"
????
Nem egészen értem, hogy hogyan jött ki ez a 2+2-32/2=8 kifejezés (honnan jött egyáltalán ez a 32???), meg azt se, hogy a baloldal miért egyenlő a jobboldallal (pedig mér azt az esetet is megnézte, hogy hátha a 32 nálad 3*2 lenne...)
Mindenesetre az x=2 alapból rossz megoldás, ha behelyettesítesz (hetedikesként ilyet azért már kéne tudni, hogy hogyan csináljuk), akkor látod.
Hetedikesként inkább a matekot kéne megtanulnod rendesen, és arra fordítani az energiákat, mert láthatóan ráférne - és ha a matek meg a többi már jól megy, akkor utána politizálni, főleg, hogy ott lehet, hogy egyenleteknél összetettebb témák is előfordulnak...
Főleg, ha még ráadásul te voltál az, aki nagy mellénnyel lepontozta az előző válaszokat, amik viszont jók voltak - ez esetben ugyanazt a hozzáállásod jönne elő itt is, mint politika témakörben: érteni ugyan nem értesz hozzá, de azért nagyban osztod az észt..
----------------------
Amúgy hogy a feladatról is legyen szó: az ilyet úgy érdemes megoldani, hogy mindkét oldalt felszorzod x-szel, így egy másodfokú egyenletet kapsz, amit meg már meg tudsz oldani.
felszorzás után:
2x = 8 - x^2 + 3x
átrendezve:
x^2 - x - 8 = 0
Megoldó képlettel a gyökök:
1/2 +- gyök(33)/2
ahogyan azt az első (lepontozott) válaszadó is írta, helyesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!