Egyszerű egyenlet megoldása hogyan? (Mért változik meg az előjel? )
szia!sajnos nem tudom megnyitni a linkte,de annyit tudok mondani,h az előjel akkor változik meg,ha negatív számmal osztunk/szorzunk
remélem hasznos volt így látatlanban valamennyire
Én + tudtam nyitni és asszem értem is, hogy mi a kérdés.
2*(x-3) az pozitív előjelű, mivel a kettő az nem mínusz kettő, így ami a zárójelben van, az pozitív számmal van beszorozva, tehát az uolyan előjelű marad a zárójeles kifejezés: 2x-2*3. Míg 4-1*(x-1) oldalon a zárójeles kifejezés mínusz eggyel be van szorozva, ezért minden, ami a zárójelben van, ellenkező előjelűre változik: 4-x+1. Hasonlóképp a másik egyenletnél:
9-1*(2x-1) - a zárójeles kifejezés negatív számmal van beszorozva => előjelváltás történik: 9-2x+1.
Tetszik érteni?
Vagyis ha negatív számmal szorzunk megváltozik a zárójelenbelüli kifejezés előjele, am meg nem. No, de 4- 1* (x - 1) ezt jelenti ezekszerint a 4- (x - 1), de ha 4- 3* (x -1) lenne, az mit jelentene? Simán minuszhárommal szorzunk és a négy ott marad? Szal :
4 - 3x-3?
4 -
ha negatív együttható van zárójel előtt, akkor a zárójelen belüli összes előjel felcserélődik. Nekem ezt elemi 7.-ben tanították :)
18F
2. vagyok
No, de 4- 1* (x - 1) ezt jelenti ezekszerint a 4- (x - 1), de ha 4- 3* (x -1) lenne, az mit jelentene? Simán minuszhárommal szorzunk és a négy ott marad? Szal :
4 - 3x-3?
Ekkora ritka nagy marhaságot rég láttam már. A -3 tán nem negatív? ;) Csak a -1 számít negatív számnak? :) Kérdésedre a válasz: NEM, nem az, hanem 4-3x PLUSSSSZ 3 (igen, a 4 ott fog maradni csak úgy mivel azzal semmit se szorzol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!