Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi tortenik ha 9 es szamrendsz...

Mi tortenik ha 9 es szamrendszerbe akarjuk meghatarozni a Π -t?

Figyelt kérdés
2012. márc. 27. 04:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mint mondják, a jó programozó lusta.

Itt egy átváltó Python nyelven:

[link]

2012. márc. 27. 22:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Szerinted miert nem fogtam meg bele ?:P Atvaltot mar talaltam de nekem nem ez kell. Csak a szepseg kedveert. Szamoljuk ujra.
2012. márc. 27. 22:50
 13/18 anonim ***** válasza:

[link]

Válassz innen egy formulát, és olyan progit írj hozzá, ami 9-es számrendszerben fejti ki.

Valójában 2-esben fogja, és azt kell átváltanod, ezt nem tudod kikerülni. :)

2012. márc. 28. 08:59
 14/18 A kérdező kommentje:
Ja de itt nem is ez a lenyeg csak az elegancia :D Melle a lustasag remeltem valaki megteszi helyettem :D
2012. márc. 28. 09:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Meghülyülünk tőle,de az eredmény ugyanaz lesz,csak kilencesbe leírva.Az átmérő és a kerület aránya ugyanaz marad,bármilyen számrendszerben próbáljuk meghatározni az értékét.
2012. márc. 28. 22:19
 16/18 Koshinae válasza:
2012. márc. 31. 07:23
 17/18 A kérdező kommentje:
Az a gondolat a legerdekesebb a pi be hogy nem talalom azt amit keresek vele kapcsolatban. Tudom hogy hulyen hangzik de valamilyen szinten az irracionalitasa vonz azaz. Gondoltam jovore kiszamoltatom par ezer karakterig par szamrendszerbe a a pi day en. Csak ugy. Szoval nem sietek majdnem egy evem van erre a programocskara. Nem kell semmit gondolni rola mert ez az en hulyesegem. De nem egyszeru modszert keresek a problemara. altalaban elfogadnek egy atvaltos megoldast. Most viszont nem ezt fogom hasznalni. A kerdesem pedig az volt mi tortenik akkor ha abba akarjuk meg hatarozni. A meghulyulunket es semmit ertelem szeruen el is fogadom.
2012. márc. 31. 11:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez segítség-e:

"Egy irracionális szám nemismétlődő (végtelen számú nemismétlődő) számjeggyel írható le, és ez igaz bármilyen egész alapszám használata esetén is. Példa erre, hogy a pi = 3,1415926…[10] 2-es alapú számrendszerben szintén a nemperiodikus 11,001001000011111…[2] formában írható le."

[link]

2012. márc. 31. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!