Milyen alakzatot eredményez 2 örvény, ha a gravitációt kiiktatjuk?
Végeztem némi tesztet egy szimulációs programban, és eddig az jött ki, hogy 1 pontnál egy spirális formát ír le ahogy a részecske folyamatosan gyorsulva eltávolodik a forrástól.
2 nél viszont nagyon nehezen tudom követni mert a részecskék kezdő pozíciójától függ, hogy mi fog történni vele.
Alap sejtésem az, hogy kapszula alaku örvény kéne, hogy kialakuljon mely körbeöleli a 2 forrást, míg a két forrás között egy pontba gyűlni igyekező harmadik örvény alakul, amely ellentétes irányba forog a 2 forrással.
Sajna a programom nem elég pontos esetleg valakinek van valami hasonlója és megnézné, hogy neki mi jött ki?
Izé már nem tudtam megváltoztatni a kérdésemet elfejeltettem hozzátenni, hogy a pontforrás ereje négyzetesen arányosan csökken a távolsággal.
Referenciaként azt mondanám, hogy a 2 forrás (melyek azonos irányban pörögnek persze) közötti távolság volna maga a hatótáv, és azután pedig nullába redukálódna a forgatü erő.
A program amivel használom ezt nem tudom beállítani :( ott csak az van, hogy eddig ekkora erővel és "aura"ként a teljes mezőre egységesen hat. Ezért kérdezem akinek van ezt pontosabban szimuláló programja az kérem próbálja ki és mondja meg mi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!