Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nekem valaki mondani hogy...

Pincsi kérdése:

Nekem valaki mondani hogy hogyan oldjam meg hazilag keszittet keltetöm hömersekletszabajozasat. Draga kutyuk nelkul?

Figyelt kérdés
2012. márc. 11. 14:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

De lehet, hogy az egészet ki lehetne hozni 2-3 euro-ból is.

De lehet készen is kapni hőmérséklet-szabályozót, illetve rákerestem (mert a kínaiak úgyis mindent olcsóbban megcsinálnak).

A google kereső első 3. találatára rákattintottam és láttam mindenféle kütyüket 3-20 euro értékben, amik már készek és be lehet könnyen építeni. Esetleg még egy kicsit bele kell nyúlni az elektronikába, ha az olcsóbbat választja az ember.

2012. márc. 13. 03:51
 12/16 anonim ***** válasza:

A google keresővel rákerestem arra, hogy "keltetőgép" és beadott egy fórumot. Elég sokan írtak, biztos vannak mindenféle megoldások benne:

Keltetőgép építés és keltetéstechnológia

[link]

2012. márc. 13. 03:53
 13/16 anonim ***** válasza:

Biztos írnak még sok olyan megoldást, amit az otthon található eszközökből meg lehet csinálni és írnak gondolom kész elektronikai rajzokat, leírásokat is, ha valaki magának akarja összebütykölni. És gondolom sok mást is. Van 9000 hozzászólás.

Nem tudom mennyit ér meg neked egy kis elektronikában való elmélyedés. Időben. És hát az idő pénz... mint ahogy a mondás is tartja.

2012. márc. 13. 04:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Ja, igen... ahol hőmérsékletet szabályozni kell, ott általában kell figyelni a páratartalmat is!

De az imént linkelt fórumon biztos leírták ezt is.

2012. márc. 13. 04:04
 15/16 fúróferkó ***** válasza:

Az első válaszoló vagyok.

Ha a szekrényben izzó melegít,akkor valószínű infra lámpát használsz.

A boltban kapható hőfokszabályzók nem olcsók.30-40 eFt.

Lehet kapni hobby kategóriás panelműszeket,úgynevezett határérték kapcsolókat.Én ilyent építettem be a konyhába,ventillátor kapcsolgatásra.Kb.4000 Ft az ára.A gond az,hogy további áramköröket,tápegység,reléfokozat kell illeszteni hozzá.Mire elkészül így is belekerül nem kevés pénzbe.

Amit javasolnék:egyszerű és praktikus.

Semmi elektronika,csak egy kis szerelés.

Higanyos kontakthőmérő,hozzá tartozó relével.

Privátban tudok részleteket is ajánlani.

2012. márc. 13. 08:19
 16/16 A kérdező kommentje:
köszi a valasokat mindenkinek de közbe jött egy operacio sajnos terd mutet de köszönöm mindenkinek .
2012. márc. 16. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!