6 liter víz az 6 kg?
Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 11:25
1/10 anonim válasza:
Hőmérséklet függvényében kicsit változhat, de igen.
1 L víz = 1 kg tehát 6 L víz = 6 kg.
2/10 anonim válasza:
csak 4 celsius fokon........e fölött vagy alatt elhanyagolhatóan de van különbség(ilyenkor könnyebb a víz.4fokon viszont a legsűrűbb és akkor 1kg=1liter víz
3/10 anonim válasza:
És csak a hidrogén-víz esetében. Deutériumus és tricilált víz nehezebb (de ez gyakorlatilag elhanyagolható, csak atomi szintű számolásoknál van jelentősége)
4/10 anonim válasza:
Mindenkinek igaza van, de leegyszerűsítve: igen. :)
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2012. febr. 8. 12:15
6/10 anonim válasza:
A tömeg nem függ a hőmérséklettől, drága barátaim!
7/10 anonim válasza:
de a térfogat igen, drága "barátom"
8/10 anonim válasza:
Bizony, így igaz, a tömeg nem sok mindentől függ.
De a deutériumról az a kérdés jutott eszembe, hátha tudja valaki, hogy azok a csalók(?), akik deutérumban szegényített vizet árulnak (pl. pí víz, meg most már más néven is), mit hazudnak, hogyan csinálják. Szerintem ehhez valami szuper centrifuga kell, ami nem kapható a Keravillban.
9/10 anonim válasza:
Hát a deutériumban szegény víz az szerintem úgy készül, hogy a nehézvizet tekintik viszonyítási alapnak :)
10/10 anonim válasza:
18:16-os, szerintem ezt tedd fel külön kérdésben, lehet hogy valaki tudja a választ.
A centrifuga egyébként centrifuga. Maximum erősebb vagy gyengébb van, a gyengébbel pedig csak több idő, mire a felső szélre fragmentálódik a D2O, szóval nagyon nem kell NASA-felszerelés. :) De tény, hogy nem ismerem a gyakorlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!