Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen DVD íróban van a...

Milyen DVD íróban van a legerősebb lézer?

Figyelt kérdés
És hány volttal működik?
2009. máj. 23. 10:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegyikben kb ugyanolyan erős lézer lehet, mert ugyanaz a funkciójuk.

http://www.youtube.com/watch?v=xfj1n8vPWCE

Ebben a videóban 9 volttal működtetik. (bár ez blue ray, de sztem a dvd is)

2009. máj. 23. 13:22
 2/6 anonim válasza:

A DVD-írók a tápegység 12 voltos ágáról kapják az áramot.

Egy jó DVD-írót nem a lézer erőssége, hanem a pontosság, minél több média támogatása, sok írási metódus ismerete teszi azzá, ami.

2009. máj. 26. 09:35
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. De én a lézert akarom kibuherálni belőle :D
2009. máj. 26. 14:54
 4/6 anonim ***** válasza:
56%
Igazából a legegyszerűbben egy változtatható feszültségű AC-DC adapterrel tudod megnézni, ha már sikerült kibuherálni. Amelyiknél már világít frankón, azon megy. Szerintem is 12V lesz amúgy, de lehet van az íróban transzformátor, ki tudja..
2009. máj. 26. 20:37
 5/6 anonim válasza:
100%

ha valaki véletlenül olvasná még ezeket,dehogy megcsinálja valamelyik "ötletet"...

mimnél gyorsabb az írási sebessége annál erősebb lézer van benne. egy 22-24-esben már 200mW körül van. 3v-nál többel nem szabad hajtani (a vöröset,ir 2v!!)) és ÁRAMGENERÁTOR kell hozzá! NEM adapter!!!! (tipp: 20x-ost nem hajtani többel mint 250mA)

2014. jan. 6. 00:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Logikus amit írsz. Nagyobb fordulatszámon több beégetést kell elvégezni egységnyi idő alatt, így tényleg nagyobb teljesítményű lézerre lehet szükség.

Az áramgenerátor feltétlenül szükséges? Ennyire kényes lenne egy ilyen lézer, hogy fontos, hogy az áramerősség konstans maradjon?

200mW elég nagy teljesítmény egy lézernek, ezzel újra felkeltetted az érdeklődésemet.

2014. jan. 10. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!