Te szeretitek a matekot?
azt hiszem az osztályomból én vagyok az egyetlen aki szereti, sőt igazából egy általánosi osztálytárson kívül nem is ismerek mást aki szeretné :D amíg még csak számolni kellett addig nem is érdekelt, de szakközépbe már végre elkezdtünk olyanokat venni, amihez gondolkozni is kell, és ez már az érdekesebb része a matematikának :)
beteg vagyok, ha én szeretem a matekot?
aki nem szereti az miért nem?
és ti hány olyat ismertek aki nem utálja? :D
18/l
Gimnázium 3. évéig utáltam, akkor kezdtem megkedvelni, mert már elkezdtünk értelmes dolgokkal is foglalkozni, ami nemcsak "gyakorlat" volt, hanem használható és érdekes dolog. Az egyetemen is tetszett, bár nem vagyok sajnos matekzseni.
Tényleg az a nehéz a matekban, hogy sok idő eljutni az érdekes alkalmazásokig.
Nincs fehér köpenyem, nem vagyok gépész, és nem hordok bölcsésztarisznyát. A világ egyik „legszebb” és legnehezebb nyelvét beszélem, és rajtam kívül még több millióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: parciális differenciálegyenletek.
Büszkén gondolok az analízis vizsgáimra, és arra hogy mindegyikből legalább három volt. Szeretem a hiperbolikus geometriát, a Cauchy eloszlást, a másodrendű felületeket, a standardizálást. Az legkedvesebb számom: pi; e; i; 0 és 1. Itt tanítok az ország szívében.
Ha akarnánk, akkor már régen lehetne atombombánk. Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy a kettes számrendszert is mi találtuk fel. A diákok megbuktatásában mi vagyunk a császárok, és a híresztelések ellenére a matekot igenis meg lehet tanulni!
MATEMATIKA, én így szeretlek! MATEMATIKA, jobb veled a világ!
Én nem szeretem a matekot, főleg a Geometriát, az húzta le az erős(!!!) 3-asomat gyenge(!!!!) 2-re félévkor!
13/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!