Tudnátok nekem olyan német szavakat mondani, melyeket magyarul is használunk?
Figyelt kérdés
Olyan szavakra lenne szükségem,amelyek ha meghall egy magyar ember másra asszociál,mint ami a német szó valódi jelentése(pl. mignon francia szót ha meghalljuk a süti jut eszünkbe, holott ez azt jelenti, hogy aranyos. Ilyen jellegűekre gondoltam)2011. nov. 20. 20:13
12/24 Fenyvesi Gábor válasza:
A szakmai nyelvekben rengeteg olyan kifejezést használunk, ami a német (pontosabban zömmel a sváb nyelvből erednek, azzal a különbséggel, hogy ott e-re, a magyar változatban i-re végződnek. Tehát ha ilyent keresel, gondolj a hokedli szóra, a nokedlire és hasonlókra.
13/24 anonim válasza:
A legutóbbi válasszal egy apróságban nem értek egyet: a német szónak -el vagy -l végződése van, akkor lesz a magyar szó -li végtődésű:
Winkel -> vinkli vagyis derékszög és még a derékszöget bizonyító szerszám.
14/24 macintosh válasza:
Pl: a nyomdászatban a (schön-wieder) elô-hát oldalt jelent. Csak azt nem értem, hogy a jelentése "már megint" hogy jön össze mindezzel.
16/24 macintosh válasza:
Ringlispíl = körjáték = ringli spiel szerintem
18/24 anonim válasza:
Muszáj (muss sein), bár a jelentés megegyezik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!