Mennyi időt bir ki a benzin egy hordóban?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi ,hogy mennyi időt bírna ki egy hordó benzin ha az el van téve raktárban. És milyen hordó lenne a legjobb ehhez?2011. nov. 13. 18:38
1/10 anonim válasza:
Jól lezárva akár évekig is. Tárolásra pedig a kemény palástú, két abroncsos vas üzemanyagos hordó való, ilyen, mint ez: [link] (na jó, a feliratnak nem feltétlen kell rajta lennie a fenekén). :)
2/10 A kérdező kommentje:
De miért csak évekig? Mi romlik meg benne?
A föld alatt is elvolt évmilliókig. Ezt nem értem..
2011. nov. 13. 19:26
3/10 anonim válasza:
Szerintem nagyon sokáig eláll, én multkor találtam a padláson egy kanna kb 15-20 éves benzint, kicsit fura szine volt már de még elment vele a kocsi. :)
4/10 anonim válasza:
De a föld alatt jó nagy nyomás van, és magas hőmérséklet. Ráadásul nincs oxigén, amivel reagálhatna, ellenben a felszínnel.
5/10 anonim válasza:
Ha jol tudom benzin nem nagyon fordul elo termesztes kornyezetben:)
6/10 anonim válasza:
Helyesbítek: a kőolaj(előző előtti voltam)
7/10 anonim válasza:
Én fél évnél tovább biztos nem tartogatnám. 1-2 éves benzin már képes szétmarni a gumitömítéseket.
8/10 A kérdező kommentje:
A hordóban nincs gumitömítés :)
És nem tankba gondoltam tárolni hanem teli töltött légmentesen lezárt hordóban.
2011. nov. 14. 19:17
9/10 anonim válasza:
Helyesen tárolva minőségét korlátlan ideig megőrzi.
Vagy, szoktam tréfálkozni is, hogy a 4 millió éves garancia miért éppen két év múlva járna le róla.
A benzin jó része paraffin szénhidrogén, a parum affinis pedig éppen kicsiny reakcióképességet jelent magyarul. Az adalékanyagai esetleg reagálhatnának a levegő oxigénjével, de légmentesen lezárt hordóban semmi baja nem lenne...
10/10 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólóval... Ezért nem értem azt sem, hogy a "természetes ásványvizek" amik "több ezer méter mélyről" jönnek meg hasonlók, palackba zárva miért csak 1-2 évig őrzik meg a szavatosságukat? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!