Tudományosan bizonyította már valaki, hogy a lélek tulajdonképpen nem is létezik, csak kémiai folyamatok összességéből adódik? (vagy valami ilyesmi. ) illetve, hogy áll ez a kutatás?
Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 22:54
11/18 anonim válasza:
Na most ha valamit tudományosan vizsgálnának az már nem lenne természetfeletti. Tehát lehetetlen a természetfeletti lélek dolgot tudományosan vizsgálni. Cáfolni meg sosem fogod tudni a természetfelettit, attól természetfeletti, hogy nem engedelmeskedik az általunk ismert világ törvényeinek.
12/18 anonim válasza:
utolsóhoz fűzném hozzá, hogy amit természet felettinek nevezünk én azt átdefiniálnám, vagy megmagyaráznám azzal, hogy attól, hogy nem értünk valamit, hogy hogyan működik, az még nem természet-feletti, csak a tudomány mai állása nem tudja megmagyarázni. De attól az még természetes.
13/18 anonim válasza:
Csak annyit tudunk hogy fogalma sincs a tudósoknak a tudat kialakulásáról.
14/18 anonim válasza:
10:31 Akkor nem létezik az a fogalom, hogy természetfeletti. Nabumm, most megölted. Komolyan, gondolkozz el a szó jelentésén, és hogy miért hívjuk így. Én is ezt pofáztam, hogy amint le tudjuk írni tudományosan, megszűnik természetfeletti lenni, de addig az. A természetfeletti nem azt jelenti, hogy természetellenes.
15/18 Vree válasza:
ma 11:14
ÁÁÁÁÁÁ
Nem megmondtam hogy ez jön?
"Fogalmuk sincs az élet kialakulásáról"
"Fogalmuk sincs az anyag kialakulásáról"
stb.
Miért kondod hogy fogalmuk sincs? Nincsenek-e gyerekpszichológusok? Nincsenek-e agysebészek? Nem írtak-e millió könyvet a témáról?
Miféle "fogalmat" akarsz?
16/18 anonim válasza:
Akkor mesélj a tudat kialakulásáról, légyszíves. A kognitív szájensz még eléggé a kezdetén jár.
17/18 anonim válasza:
Mire gondoltok akkor, amikor azt halljátok hogy természetfeletti?
A világon semmi sem természetfeletti, mert ha lefektették a fizika törvényeit, azt ebben a világban csak Egyvalaki szegheti meg.
Ha léteznek kísértetek, előbb utóbb lesz rá tudományos magyarázat, ahogy a lélek létezését is be fogjuk bizonyítani, de ha meghalunk, úgy is rájövünk.
A tudomány Istentől jön, és Istenhez vezet.
Egy alkimista
18/18 anonim válasza:
A nem kézzel fogható dolgokat nehezebb bizonyítani most ha belegondolsz az érzelmeket sem lehet megmutatni nincs színük vagy fizikai valójuk még is léteznek és hatással vannak sok mindenre. Szerintem a lélek is ezzel kapcsolatos amíg nincs bizonyítva a létezése cáfolni se lehet. Hogyan magyaráznád el a színeket egy vak embernek ? Jelenleg nem tudod, de 100 ev mulva mar lehet a lélek is be lesz bizonyítva addig meg próbálgasd hátha megtalálod a módját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!