A tyúkok nyakában giroszkóp van?
Figyelt kérdés
Itt van az ölemben, órák óta mozgatom, de a felé egy helyben marad!!!2011. aug. 11. 22:53
1/4 anonim válasza:
Tedd a szárnya alá a fejét és ringasd jobbra-balra! A fejét a szárnyával tartsd ott (nem kell durván) Akkor "elalszik" :)
De tényleg! Próbáld ki.
Egyébként nem tudom, miért tartja a fejét egy helyben, de ezt már én is megfigyeltem.
2/4 anonim válasza:
Nincs, csak nagyon hajlékony a nyaka, és gondolom a stressz miatt egy pontra fókuszál, ezért tartja egy helyben a fejét (így nem lesz gond az egyensúlyérzékelésével).
3/4 anonim válasza:
Ez sok madárnál így van. Legjobban a ragadozóknál figyelhető meg. Láttam, ahogy solymász a madarát a karján tartva mozgatta, a madár feje meg úgy maradt egy helyben, mintha felülről odarögzítették volna. Azért van így, úgy tudom, mert az ő látásuk élesebb, és ilyenkor egy pontra fókuszálnak. Ha elmozdítanák a fejüket, elveszítenék a fókuszt.
4/4 anonim válasza:
Pontosan nem ismerem a fejük felépítését, de az emberi fülben bizony van ilyen szerv. A három félkörív alakú egyensúlyszerv. Az abban lévő folyadék az elmozdulás esetén a csőben lévő érzékelő szőröcskéket ingerli az áramlásával. Ez egyfajta giroszkóp, és gondolom megvan az összes gerinces állatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!