Brain Storming kérdése:
A fiatalon kezdő úszók miért nőnek nagyra?
Figyelt kérdés
Lehet, h nem így van, de nekem ez a tapasztalatom...2011. aug. 10. 10:41
1/5 anonim válasza:
A világversenyeken is ottlévő úszók testfelépítése is olyan, ami könnyebbé, gyorsabbá teszi számukra az úszást. Az úszás az egyik legjobb sport, mindenhol megmozgat, mégis egészséges (nem minden sport az, sőt), az ízületekkel nem lesz gond. Valószínűleg hasonló magasságúak lennének az úszók akkor is, ha nem lettek volna úszók, de az úszás egyfajta izomfelépítést is biztosít. Phelps felsőteste pl. rendkívül hosszú, a vállai szélesek, és ez a fajta felépítés nagyon kedvező úszásnál. Tehát akinek neve van világszínvonalon úszásban, az a rengeteg edzésnek, a fizikumának, és a testfelépítésének köszönheti.
2/5 anonim válasza:
5éves koromtól 13 éves koromig úsztam, most 23 éves vagyok, 162cm magas és 46 kiló. Szóval jó lenne ha a fiatal úszók nagyra nőnének, de ez sajnos nem minden esetben van így.
3/5 anonim válasza:
E között nincs összefüggés. Az viszont már más tészta, hogy világversenyre a fizikailag is legalkalmasabbak jutnak ki, így nem meglepő, hogy csupa magas embert látsz ott.
4/5 anonim válasza:
Legtöbbször így választják ki őket, igen, egyrészt a vízfekvés (vagy mi) miatt, másrészt ha 1-2 tizedmásodperccel hamarabb nyúl be a célba, az is számít. Ugyanennyivel hamarabb is fordulhatnak a falnál, stb.
5/5 anonim válasza:
Én is 5 éves koromtól úsztam, azzal a különbséggel, hogy versenyszerúen, azaz heti 6x2 óraát, 16 éves koromig, aztán abbahagytam a gimnázium miatt. Amikor említem, hogy régebben úsztam, hihető, mert meglátszik. Szélesebb, deltás váll, fiusabb alkat. (Nőknél szerintem hátrány is lehet, főleg, ha abbahagyják és elhíznak)Szerintem nem nőnek nagyra, hanem egészségesebben fejlődnek azoknál akiknek csak számítógépes játékokon keresztül ismerik a sportot, chips és kóla mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!