Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Disznózsírból "puskapor"?

Disznózsírból "puskapor"?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömtől hallottam, hogy amikor gyerek volt megpróbált disznózsírból "puskaport" csinálni, de nem sikerült neki, erre én mondtam, hogy ez mekkora hülyeség, mire ő azt válaszolta, hogy a kínaiaknak sikerült :D
2011. júl. 12. 19:27
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
ok megbeszéltük hogy milyen ürülékből lehet ként gyártani de most már azt is beszéljük meg hogy hogy lehet disznózsírból puskaport csinálni :DD
2011. júl. 12. 22:41
 12/15 anonim ***** válasza:

Disznózsírból nem lehet puskaport csinálni, ezt már megbeszéltük, tehát maradunk a tényszerű részeknél, és arról beszélünk, milyen ürülékből lehet puskaport csinálni. :)

Amúgy döncikének igazsága van, én meg jó mamelukként rábólintottam; tényleg a salétromnál írja az ürüléket.

2011. júl. 12. 22:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Diasznózsírból nitroglicerint lehet előállítani, vagyis inkább az az egyik alapanyag.

A disznózsír a glicerint adja, amiről először 100%-osan le kell hidrolizáltatni a zsírsavakat, elválasztani a zsírsavakat a glicerintől, majd ez utóbbit nitrálószerrel nitrálni.

Egyébként a disznózsírból anno szappant főztek, aminek mellékterméke a glicerin, szóval nem elképzelhetetlen, hogy azt továbbhasznosították.

2011. júl. 13. 01:13
 14/15 A kérdező kommentje:
utolsó: ez tetszik csak hát ezt nem nagyon tudnám megcsinálni XD de azért kösz
2011. júl. 13. 01:49
 15/15 anonim ***** válasza:
Valószínűleg éppen ezért nem sikerült a haverodnak sem. Sokan keverik egyébként a glicerint a nitroglicerinnel, lehet, hogy a haverod sikeresen előállította a glicerint (nem olyan nehéz szappant főzni), csak nem robbant. A második lépés meg már tényleg nem egyszerű.
2011. júl. 13. 10:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!