Mi a valószínűsége annak, hogy az ötöslottón növekvő sorrendben húzzák ki az öt nyerőszámot?
1/5!
kihúznak 5 számot: a,b,c,d,e. ezt 5! féle sorrendben tehetik meg. ebbôl 1 a "jó sorrend"
91-féleképpen lehet egymás után 5 számot kihúzni. (12345, 23456, stb)
Vesszük a kedvező és az összes esetet és elosztjuk egymással. 91/az összes variáció, amit kis guglizással meg lehet találni, hogy mennyi.
"91-féleképpen lehet egymás után 5 számot kihúzni."
ez hogy jött ki? kihúzzák a 1,2,3,4 számokat az 5. helyre ekkor 5-90-ig bármelyik szám kerülhet => ez 86 eset.
kihúzzák az 1,2,3,5 számokat az 5. szám 6-90-ig bármi => 85 eset. már ez jóval több mint 91
szerintem a 3. válaszolónak van igaza =)
1. voltam
amúgy nagyon egyszerű.
5 nyerőszám = 5 faktoriális
1(kedvező eset)/120(lehetséges esetek)=0,008333 * 100(%) = 0,83% az esély hogy növekvő sorrendben húzzák a számokat! 3. voltam :D
én a növekvő sorrendet úgy értelmeztem, hogy egymásutánban vannak a számok. asszem félreértelmeztem, bocsánat.
2.
nahát, milyen egyszerű a megoldás! Persze csak miután rájön az ember, vagy valaki megválaszolja.
Én is azt hittem, hogy bonyolultabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!