Hidrosztatikai nyomás gyakorlati alkalmazása kerti tudományokban?
Figyelt kérdés
Lusta vagyok az öntözéshez és a kertünkben folyik egy nagyobb patak. Valaki megmondaná hogy hány köbméter víz tudna akkora nyomást létrehozni ami elég ahoz hogy a vizet kb 4 méter magasba nyomja...
=====#
'''\ // /''+ {kert} <-- egy terv
|~~~| h kb hogyan néz ki a dolog:D
2011. jún. 8. 17:03
1/5 anonim válasza:
Ezt a gyakorlati megvalósítást nem nagyon értem, de a hidrosztatikai nyomás nagysága a vízoszlop magasságától függ, nem a térfogatától.
2/5 anonim válasza:
Dögöljek meg, ha értem ez a sok zöldséget, amit összehordtál, de vegyél egy szivattyút és kész.
3/5 anonim válasza:
Annak a kérdésnek, hogy hány köbméter víz kell 4 m magas vízoszlophoz, semmi értelme. 4 méteres vízoszlop megtartásához ugyanis egy másik 4 m-es vízoszlop kell, hiába folyik akármilyen vízhozammal a patak, ha nem éri el ezt a szintet, nem lesz ekkora vízoszlopmagasságod.
5/5 anonim válasza:
Esetleg a patak mozgási energiáját felhasználhatnád spriccelésre(pl egy dugattyút forgathatnál vele, ami pedig ue szívó hatást fejt ki pl). De sok galiba van vele, inkább vegyél normális kerti spriccelőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!