Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Teszt, vagy kamu? Merre látod...

Teszt, vagy kamu? Merre látod forogni a hölgyet?

Figyelt kérdés

Megjegyzés:

Nos, ahol a képet találtam, ott azzal magyarázták, hogy arra látod forogni, amelyik agyféltekédet használod épp, amin csak röhögni tudtam, bár lehet, hogy én vagyok a tudatlan. Viszont én úgy tudom, hogy a látott információk a látókéregben értelmeződnek, ami történetesen hátul, középtájt van, és minden kis benne található résznek meg van a maga szerepe az ingerek értelmezésében. Ez már megcáfolja az agyféltekés dolgot. Na de mi a ti véleményetek?

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. máj. 30. 00:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

[link]

Utolsó vagyok. Tessék, print screennel lefotóztam 4 helyzetben a lányt. (Ahogy éppen nekem forgott, úgy egyszer ahol balra nézett, jobbra nézett, hátra és előre nézett).

Ez egy ÁRNYÉK. Nincsenek meg a részletek, azokat neked kell odaképzelni.

Ha megnézed ezeket a képeket, láthatod, hogy attól függően hogy nézed, két pozícióban áll mindig a lány (a balra és jobbra forgásnak megfelelően).

Az első képnél pl. nem látod, melyik lába van felemelve. Ha azt képzeled, hogy balra forog, akkor a közelebb eső lába, ha a másik irányban képzeled el, akkor meg a távolabbi lába.

Második képnél ugyan így.

A harmadiknál itt a két alak, tessék, lerajzoltam neked:

[link]

2011. máj. 30. 08:51
 12/21 anonim ***** válasza:
magyarul ez egy érzéki csalódás. semmi több.
2011. máj. 30. 10:34
 13/21 A kérdező kommentje:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:51

Pedig meddig néztem, és nem vettem észre, hogy mindkét irányt bele lehet képzelni... :D Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!

2011. máj. 30. 14:16
 14/21 anonim ***** válasza:

olyan szinten tuti nem kamu, hogy én pl. bármeddig nézem, nekem csak jobbra forog. Tehát az tény, hogy különböző emberek számára másfele mozoghat a lány.

Hogy ennek van-e köze az agyféltekéhez, vagy más oka van, azt nem tudom, mindenesetre én elég erőteljesen reálos vagyok, tehát nálam eltrafálták a leírást.

2011. máj. 30. 14:44
 15/21 Ozmium42 ***** válasza:
Leellenőriztem, nem kamu, hanem teszt. Tetszőleges időközönként meg lehet fordítani a forgást. Úgy a legkönnyebb, ha csak a bokáját és a lábfejét figyeled. Ha elég ügyes vagy, azt is bele lehet látni, hogy fél kört jobbra, majd fél kört balra forog. Szóval én úgy is látom, hogy csak egy irányba forog sokáig, és tudatosan meg tudom fordítani, amikor akarom.
2011. máj. 30. 17:52
 16/21 anonim ***** válasza:

Addig senki ne írja, hogy "megcáfoltam, ez teszt, nem kamu", amíg nem mellékeli hozzá a saját agyféltekeiről készült PET-felvételeket, miközben "váltogatta" a forgást.

A látókéregben is van félteke-megoszlás, meg kérdés, melyik a szem a domináns stb., de hogy valóban releváns információt közöljön az agyféltetékről egy ilyen kép, szerintem erősen leegyszerűsítés, de majd utána nézek.

2011. máj. 30. 19:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Wáháhá megtanultam irányítani a dolgot! :D Úgy örülök most... Akkor forgatom jobbra vagy balra amikor akarom! Sőt! Olyat is tudok, hogy odavissza fordítgatom. Tehát megindul jobbra, majd vissza balra, és így. Nem engedem, hogy megtegyen egy teljes kört semerre se. És ennek a megértésében az a rajz segített, amiből rájöttem, hogy a háta meg az eleje teljesen ugyanúgy néz ki és azt képzelem oda amelyiket csak akarom... :)
2011. máj. 31. 02:09
 18/21 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy sikerült boldoggá tennem a rajzommal.
2011. máj. 31. 10:23
 19/21 A kérdező kommentje:
Tényleg így van, és köszönöm szépen mégegyszer. :)
2011. máj. 31. 14:53
 20/21 Vree ***** válasza:
Segítség bárkinek aki csak az egyik irányba látja forogni: segít, ha letakarod a kép egy részét, aztán kényszeríted az agyadat hogy az egyik irányból várja a forgást. Ha már "ráharapott" akkor elveheted a kezedet.
2011. jún. 2. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!